Un câine şi-a aşteptat timp de trei luni stăpânul decedat în urma infecţiei cu coronavirus. „Nu a părăsit niciodată spitalul”

Un bărbat din Wuhan a ajuns la Sptalul Taikang, la sfârșitul lunii februarie, în urma infecției cu coronavirus. Pentru că nu a putut rezista fără stăpân, câinele său l-a așteptat pe holul spitalului timp de trei luni. Însă, în acest timp bărbatul a pierdut lupta cu viața.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 16:33
Un câine şi-a aşteptat timp de trei luni stăpânul decedat în urma infecţiei cu coronavirus. „Nu a părăsit niciodată spitalul”

Stăpânul lui Xiao Bao a murit la cinci zile de la internare, anunţă Mirror Online. Cu toate acestea, câinele său l-a așteptat timp de trei luni pe holul spitalului.

Citește și: Premieră în China de la declanşarea pandemiei de coronavirus. Niciun caz de infectare nu a fost raportat sâmbătă

Angajații spitalului i-au oferit constant de mâncare, iar Wu Cuifen, proprietarul unui magazin din incinta spitalului, a început să-l îngrijească din data de13 aprilie, respectiv din momentul care s-au ridicat restricțiile, iar el s-a întors la magazin.

„L-am remarcat prima dată la mijlocul lunii aprilie, când l-am și botezat Xiao Bao. Mi-au spus că stăpânul lui Xiao Bao, un pensionar, a ajuns la spital cu coronavirus și a murit după câteva zile. Dar Xiao Bao nu știa acest lucru, așa că a continuat să stea în spital și să se uite după stăpân. Nu a părăsit niciodată spitalul. S-a dovedit a fi extrem de emoționant și loial. Am început să-l lase să se cuibărească în magazin și de fiecare dată când veneam dimineața să deschid, Xiao Bao era acolo și mă aștepta”, a spus Wu Cuifen.

S-a încercat inclusiv transportarea lui Xiao Bao la mare distanță de spital, însă acesta a găsit drumul înapoi și a continuat să-și aștepte stăpânul. Totul s-a terminat săptămâna trecută, când, în urma unor plângeri ale pacienților, Xiao Bao a fost cedat reprezentanților Wuhan Small Animal Protection Association. Câinele a fost supus unui control medical, a fost sterilizat și a fost propus pentru adopție.