Premieră în China de la declanşarea pandemiei de coronavirus. Niciun caz de infectare nu a fost raportat sâmbătă

Premieră în China, după ce nu a fost raportat sâmbătă niciun caz nou de contaminare cu coronavirus, pentru prima dată de când ţara a început să publice date despre pandemie, în ianuarie, scrie Agerpres, citând AFP.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 04:46
Premieră în China de la declanşarea pandemiei de coronavirus. Niciun caz de infectare nu a fost raportat sâmbătă

Virusul şi-a făcut apariţia la sfârşitul anului 2019 în oraşul Wuhan (centru), dar contagiunea a fost practic oprită în ţară, ultimul bilanţ anunţând circa 83.000 de cazuri de contaminare, dintre care 4.634 mortale.

Citește și: Nou medicament care poate stopa pandemia de coronavirus, fără vaccin. Descoperirea oamenilor de ştiinţă din China

De atunci, pandemia s-a răspândit pe întreg globul, contaminând peste 5 milioane de persoane, dintre care mai mult de 335.000 mortal.

„Am obţinut o reuşită strategică majoră în răspunsul nostru la COVID-19”, a declarat vineri prim-ministrul chinez Li Keqiang în deschiderea sesiunea plenare a parlamentului de la Beijing, Adunarea Naţională Populară. În faţa a circa 3.000 de deputaţi putând măşti, premierul a subliniat „sarcina imensă” rămasă de îndeplinit în faţa consecinţelor economice ale pandemiei.

Administraţia Trump acuză autorităţile chineze că au întârziat în declanşarea alertei mondiale cu privire la pandemie şi că au disimulat amploarea acesteia.

Beijingul a dezminţit cu vehemenţă acuzaţiile de disimulare, subliniind că a împărtăşit la timp informaţiile sale despre pandemie cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi celelalte ţări.


loading...