Un candidat la Primăria Cluj a încercat să păcălească sistemul. A trimis o listă cu semnături de la persoane decedate

Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca a descoperit mai multe semnături de la persoane decedate, de la persoane care nu au domiciliul în Cluj-Napoca, cu adresa incompletă sau cetăţeni români stabiliţi cu domiciliul în străinătate pe lista de semnături a unui candidat la Primăria oraşului.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 17:01
Un candidat la Primăria Cluj a încercat să păcălească sistemul. A trimis o listă cu semnături de la persoane decedate

Reprezentații BEM Cluj-Napoca au declarat, miercuri, pentru Mediafax că lista cu semnături a fost depusă de către Petru Mîndru, candidatul la funcția de primar al orașului din partea Partidului România Noastră.

Citeşte şi: Fost comisar de la Crimă Organizată, ARESTAT preventiv. Liviu Șipoș, acuzat că şantaja oameni de afaceri

În momentul în care a fost verificată lista cu semnături s-au descoperit foarte multe documente de identitate cu serii eronate sau expirate, semn că acestea ar fi provenit dintr-o bază de date mai veche, semnături de la persoane decedate, persoane care nu au domiciliul în oraş, cu adresa incompletă sau chiar de la români cu domiciliul în străinătate.

„Se mai observă că lista de susținători pare a fi întocmită și semnată de aceeași persoană”, arată reprezentanții BEM.

În acest caz, candidatura lui Petru Mîndru a fost respinsă. Reprezentanții partidelor în BEM Cluj-Napoca au propus ca în acest caz să se depună o plângere penală la Parchet.