Un caz de contaminare cu noul coronavirus nu poate fi explicat de medicii din Statele Unite. Sursa infecţiei este necunoscută

Un locuitor al comitatului Solano din statul american California a fost infectat cu coronavirus, deşi nu a călătorit în zonele afectate de epidemie şi nici nu a intrat în contact cu persoane infectate. Autorităţile medicale din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor nu îşi dau seama cum s-a îmbolnăvit pacientul şi avertizează că virusul se răspândeşte în comunitate, însă sursa infecţiei este necunoscută.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 09:11
Un caz de contaminare cu noul coronavirus nu poate fi explicat de medicii din Statele Unite. Sursa infecţiei este necunoscută

Modul în care persoana a fost expusă la noul virus este „necunoscut”, a anunţat Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) într-un comunicat, citat de CNN.

„Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere a virusului Covid-19 prin colectivitate, ceea ce ar fi prima oară când o astfel de situaţie are loc în Statele Unite”, au precizat oficialii din cadrul CDC.

Termenul de „transmitere prin colectivitate” înseamnă că virusul a început să se răspândească printr-o comunitate, iar „sursa infecţiei este necunoscută”. 

„Totuşi, este posibil ca pacientul să fi intrat în contact cu o persoană infectată care s-a întors dintr-o zonă afectată de epidemia de coronavirus”, au precizat reprezentanţii CDC.

Conform CNN, pacientul este tratat într-un spital din Sacramento.

Autorităţile medicale din Statele Unite au confirmat 60 de cazuri de coronavirus, însă este de aşteptat ca numărul acestora să crească.

The Guardian scrie că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus în Statele Unite s-au întors din străinătate sau au intrat în contact cu persoane care s-au întors în ţară. 14 dintre persoane s-au întors din zonele din China afectate de epidemie, trei au fost evacuate din oraşul chinez Wuhan, iar alte 42 au fost pasageri la bordul vasului de croazieră Diamond Princess.

Citeşte şi: Care este starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus. Alte 17 probe biologice sunt în lucru la „Matei Balş”