Care este starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus. Alte 17 probe biologice sunt în lucru la „Matei Balş”

Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș din Bucureşti, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice. În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5.667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 07:56
Care este starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus. Alte 17 probe biologice sunt în lucru la „Matei Balş”

Primul pacient din România confirmat cu coronavirus a fost internat la Institutul „Matei Balș”. Este vorba despre un tânăr din Gorj, în vârstă de 25 de ani, care a intrat în contact direct cu italianul de 71 de ani infectat cu coronavirus. Tânărul are virusul, dar nu are simptomele bolii, şi a fost adus cu o ambulanță specială de la Craiova la Bucureşti. 

Citeşte şi: Cine este românul din Gorj infectat cu coronavirus. În urmă cu câteva zile a fost în Germania

„Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic”, au anunţat autorităţile.

Bărbatul va rămâne izolat complet de restul pacienţilor de la Institutul „Matei Balş”. Starea lui este bună, neavând simptome specifice.

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

Citeşte şi: Bărbatul din Gorj, infectat cu coronavirus, a fost adus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Rudele lui sunt izolate la domiciliu

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

„În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.
În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.