Un celebru manelist a vorbit despre lupta cu dependența de droguri. Cât l-a costat pe artist să scape de acest viciu: „Cu greu am reușit să mă las”

Alex Puștiu, manelist devenit celebru pentru piesa „Mi-e poftă de tine rău”, a mărturisit că a plătit o avere pentru a scăpa de dependența de droguri.

06 feb. 2023, 22:45
Un celebru manelist a vorbit despre lupta cu dependența de droguri. Cât l-a costat pe artist să scape de acest viciu: „Cu greu am reușit să mă las”
Un celebru manelist a mărturisit cum a reușit să scape de dependența de droguri

Alex Puștiu, un celebru manelist de la noi, a stat departe de România câteva luni bune pentru a scăpa de dependența de droguri, mai exact de cocaină.

Acest viciu a pus stăpânire pe viața lui, lucru care i-a afectat faima, dar și familia. Artistul și-a făcut curaj să vorbească despre lucrul care l-a ținut departe de lumina reflectoarelor. Din dorința de a face cât mai mulți bani, acesta era pe cale să-și piardă cariera, soția și pe el.

„Totul a început acum câțiva ani de zile din cauza oboselii, a meseriei. Știți că ceea ce facem noi presupune un anume anturaj. Nu pot să vă să spun eu nume, că nu sunt în măsură, dar în lumea noastră, a lăutarilor, sunt mulți care consumă.

Cu timpul am ajuns să fiu dependent. Nu mai puteam să controlez eu, mă controla ea pe mine. Este vorba despre cocaină. Am ajuns în punctul în care am decis să iau o pauză din activitatea mea. Am stat șase luni plecat în Danemarca. Am dat 50.000 de euro pentru a mă trata”, a declarat Alex Puștiu pentru fanatik.ro.

Citește și: Dani Mocanu, îndrăgostit de iubita unui alt manelist: „Este cea mai frumoasă soție din România. Ascultă la mine, mami, nu sunt o problemă banii”

Drogurile l-au făcut pe acesta să se schimbe radical, singurul lucru la care se gândea fiind viciul care îi conrola viața.

„În momentul în care consumam cocaină nu îmi mai ardea de muzică. Eram un om foarte schimbat. Nu mai vedeam decât lucrul acesta. Aveam un comportament foarte ciudat, nu mă mai puteam stăpâni. Eram dependent de ea”, mai spune manelistul.

Lunile petrecute în Danemarca nu au fost deloc ușoare. Bărbatul a apelat la ajutorul psihologului, psihoterapeutului, dar și al tratamentului medicamentos. Cea care l-a susținut în tot acest timp a fost soția lui.

„Tratamentul a constat în foarte multe terapii cu psihologi și psihoterapeuți, de asemenea mai era un tratament antialcool care se numește antibus. În cele șase luni nu mă plâng că am pierdut financiar, dar am pierdut din faimă. Oamenii aproape că au uitat de mine.

În toată această perioadă a fost lângă mine soția mea care a contribuit foarte mult în procesul de a renunța la acest viciu. Stanciu Bianca o cheamă pe soția mea. Am fost foarte decis să renunț, iar ea m-a susținut la fiecare pas.

Am conștientizat că, dacă mai continui pe acest drum, o să îmi fie rău mie, dar și familiei și carierei mele. Nu am avut nicio clipă dorința să renunț la acest tratament, pentru că mă gândeam la ei”, a mai spus Alex Puștiu.

Citește și: Cum arată o zi obişnuită din viaţa lui Dani Mocanu. Ce face manelistul atunci când mascaţii îi bat la uşă. VIDEO

Alex Puștiu: „Aveam certuri cu soția”

Substanțele interzise pe care manelistul le consuma aprope au dus la un divorț, lucru care l-a făcut pe acesta să conștientizeze că e momentul să se oprească.

„Aveam certuri cu soția mea pentru că eu consumam astfel de substanțe, dar nu am fost niciodată în punctul de mă despărți de ea. Am simțit că se ajunge acolo și de aceea am fost decis să renunț.

Sunt unul dintre maneliștii din România care își asumă că am consumat droguri și, cu greu, am reușit să mă las de acest viciu. Acum sunt bine, am reușit să trec peste toate etapele procesului. Am revenit, am proiecte noi, vreau să scot piese. Am realizat ce am pierdut și sunt pe drumul cel bun”, a declarat manelistul.