Un celebru milionar din România a fost prădat de menajeră şi şofer! I-au furat o avere colosală

Unul dintre milionarii României, cunoscut colecționar de artă, a fost jefuit de o rețea de hoți care a avut-o complice chiar pe menajera omului de afaceri.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 19:57

Este vorba despre proprietarul cunoscutului lanț de saloane de înfrumusețare Miko Beauty, Ștefan Cristofor. Milionarul a fost prădat de 23 de tablouri de artă care purtau semnăturile unor pictori faimoși. Operele de artă i-au fost furate dintr-o cameră-seif și vândute la licitație contra unor sume de ordinul zecilor de mii de euro, potrivit Gândul.ro.

Ștefan Cristofor este și un împătimit colecționar de artă, iar la sediul firmei sale, într-o cameră-seif, a depozitat – de-a lungul timpului – mai multe tablouri și obiecte de artă. Numai că, la un moment dat, a observat în catalogul unei case de licitații din București două lucrări care îi aparțineau. Surpriza a fost una uriașă, firește, iar colecționarul a formulat o plângere penală, însă nu s-a rezumat doar la acest demers.

Șoferul și angajata milionarului au pus la cale ”planul perfect”, pe cât de simplu, pe atât de profitabil. Surprinzător, menajera a declarat că totul a funcționat ireproșabil, făcând și o dezvăluire de proporții. Camera-seif în care Ștefan Cristofor își păstra prețioasa colecție avea o ușă, firește, numai că această ușă nu putea fi încuiată.

Se presupune că șoferul personal este unul dintre cei mai apropiați angajați ai șefului, numai că – în acest ”Jaf al secolului în lumea colecționarilor de artă”, regula nescrisă nu a fost respectată. Inițial, nu a vrut să recunoască nici măcar că a intrat în ”camera comorilor” amenajată de omul de afaceri, însă ulterior a reconsiderat și a recunoscut totul, potrivit aceleiaşi surse.