Un celebru youtuber marocan, închis și amendat fiindcă și-a insultat regele

Patru ani închisoare și o amendă de 4.000 de dolari a primit un foarte popular youtuber marocan după ce a fost găsit vinovat că l-a insultat pe regele ţării, informează BBC.

RomaniaTV.net
27 dec. 2019, 13:25
Un celebru youtuber marocan, închis și amendat fiindcă și-a insultat regele

Mohamed Sekkaki, cunoscut pe YouTube sub numele Moul Kaskita, a fost arestat la începutul lunii după ce a fost găsit vinovat fiindcă a criticat discursurile regelui Mohammed şi i-a numit pe marocani măgari. Din păcate pentru Sekkaki, contul lui este urmărit de câteva zeci de mii de persoane. Sentința primită nu este definitivă, poate face apel la ea.

Într-un alt caz, jurnalistul şi activistul pentru drepturile omului Omar Radi a fost arestat pentru că ar fi scris pe Twitter, în aprilie, un mesaj în care insulta un judecător. Radi a fost arestat preventiv şi va rămâne în custodie până pe 2 ianuarie.

În noiembrie, rapperul marocan Gnawi a fost și el trimis la închisoare pentru un an, după o dispută cu poliţia. Fanii săi însă consideră că a fost pedepsit pentru un cântec în care critica monarhia.

 

Citește și:

Trump a difuzat pe Twitter un video în care o musulmană minimalizează atacurile teroriste din 11 Septembrie 2001. Reacţia lui Trump