Un cercetător veterinar, motivul pentru care Insulele Feroe nu a înregistrat niciun deces din cauza coroanavirusului. Cum este posibil

Publicat: Joi, 09 Aprilie 2020 09:15 // Actualizat: Joi, 09 Aprilie 2020 09:15 // Sursa: romaniatv.net

În Insulele Feroe, un cercetător are și-a adaptat laboratorul veterinar pisciol încât să poată testa cetățenii, este creditat cu meritul evitării deceselor din cauza coronavirusului, relatează The Guardian. De asemenea, Insulele Feroe are cel mai mare procent testat de populație din lume. 

Arhipeleagul nord-atlantic are o singură persoană infectată cu coronavirus în spital și este una dintre cele cinci țări europene, alături de Letonia, Georgia, Malta și Liechtenstein, care până în prezent nu au niciun deces cauzat de coronavirus.

Citește și: Cum a reuşit Grecia să învingă coronavirusul până acum. Au mult mai puţine decese şi infecţii decât România!

Miercuri, premierul ţării, Bárður á Steig Nielsen, a anunţat faptul că începând din 20 aprilie grădiniţele, creşele şi clasele din ciclul primar al şcolilor se vor redeschide. Elevii aflaţi în ultimul an de liceu vor reîncepe şi ei orele, iar activităţile sportive vor fi reluate fără spectatori. 

Politicienii locali susţin că succesul măsurilor luate de feroezi se datorează în mare măsură capacităţii anticipative a cercetătorului veterinar Debes Christiansen, şef de departament în cadrul Laboratorului Naţional de Referinţă pentru bolile peştilor și animalelor, din capitala Tórshavn.

Laboratorul bărbatului, destinat iniţial testării somonului la infecţii virale, a fost adaptat, iar acesta a achiziţionat materialele suplimentare necesare testării oamenilor. 

Conform înregistrărilor oficiale, 10% din populaţia de 61.000 de locuitori a Insulelor Feroe a fost testată până în prezent pentru coronavirus. Medicii feroezi au putut depista şi plasa în carantină orice persoană care a avut contact cu cei 184 de oameni testaţi pozitiv la acest virus. Din cei care s-au îmbolnăvit, 131 s-au vindecat complet.

„Este foarte uşor să se facă adaptarea. Singurul lucru pe care l-am schimbat au fost unele ingrediente. În munca noastră normală, specificul sunt virusurile piscicole şi bacteriile piscicole, iar în acest caz am schimbat doar cele trei componente specifice coronavirusului”, a declarat premierul.

De asemenea, premierul a declarat că unitatea poate efectua până la 1.000 de teste pe zi la nevoie. Ultimul lot de probe, de marți, 8 aprilie, a avut rezultate negative.

 „Se pare că în acest moment în ambientul feroez nu există o încărcătură mare de virus. Toată lumea vorbeşte despre acele cifre negre, dar noi am testat mai mult de 10% din populaţie aşa că nu cred că avem prin preajmă prea mulţi oameni infectaţi”, a declarat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H