Un cioban a fost atacat de urs la o stână din Masivul Retezat

Un cioban care a fost atacat de urs la o stână din zona lacului Zănoaga (2.010 m), în Masivul Retezat, va fi transportat marţi la spital cu un elicopter SMURD, deoarece starea sa de sănătate nu permite alte modalităţi de aducere a victimei până la cea mai apropiată unitate medicală.

RomaniaTV.net
12 aug. 2014, 06:10
Un cioban a fost atacat de urs la o stână din Masivul Retezat

Starea de sănătate a bărbatului a fost evaluată de un medic care a ajuns la refugiul Salvamont Zănoaga împreună cu o echipă de salvamontişti şi salvatori montani. După examinarea bărbatului, medicul a constatat că acesta prezintă leziuni majore, ce necesită o îngrijiri la un spital, potrivit Agerpres.

Bărbatul este stabilizat, dar în stare critică. Din primele investigaţii, prezintă leziuni interne şi este rănit la faţă şi un picior. De asemenea, are un umăr dislocat. Victima va fi preluată cu un elicopter SMURD şi va fi transportată la spital. Nu putem să-l transportăm la baza muntelui cu targa specială pentru că operaţiunea ar dura cel puţin cinci ore, ceea ce i-ar putea pune viaţa în pericol bărbatului„, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Ciobanul a fost atacat de urs în cursul nopţii de luni spre marţi la o stână din apropierea Lacului Zănoaga. După atac, victima a reuşit să ajungă la refugiul Salvamont Zănoaga, împreună cu un alt cioban de la stână. Salvamontiştii care se aflau de serviciu i-au acordat primul ajutor, iar bărbatul a fost stabilizat.

În ajutorul ciobanului au plecat opt salvamontişti şi doi jandarmi montani, în echipă fiind şi un medic.

Din primele informaţii ale salvamontiştilor, victima are 54 de ani şi este din localitatea Baru Mare. Bărbatul lucra la stâna din Zănoaga împreună cu alţi doi ciobani.

Citeşte şi: TRAGEDIE în Braşov. Un cioban a fost MUŞCAT de un URS