Un cioban a sunat 112 că a fost atacat de urs, însă bărbatul era doar beat. Autoritățile i-au dat amendă pentru alertă falsă

Un cioban a fost amendat de autorități după ce a sunat la 112 ca să anunțe că ar fi fost mușcat de urs. Ciobanul consumase mult alcool și avea zgârieturi din cauza unei căzături.

30 iul. 2021, 12:08
Un cioban a sunat 112 că a fost atacat de urs, însă bărbatul era doar beat. Autoritățile i-au dat amendă pentru alertă falsă

Un cioban a fost sancționat de autoritățile din Maramureș, după ce bărbatul a sunat la 112 că ar fi fost mușcat de urs. În realitate bărbatul consumase mult alcool și era plin de zgârieturi din cauza unei căzături.

Echipajul care s-a deplasat la fața locului a descoperit că a fost doar o alarmă falsă și că omul de fapt efectuase apelul sub influența alcoolului.

Poliția și Jandarmera l-au identificat, iar medicii de pe ambulanță i-au verificat starea de sănătate. Autoritățile au concluzionat că bărbatul nu avea probleme medicale și a fost dus la stâna la care lucra.

Bărbatul a fost sancționat cu amendă pentru că a sunat fără motiv la numărul de urgență.

“În urma unui apel la 22:10, am fost alertați și ni s-a transmis că în zona Boriște – Izvoare e un cioban atacat, agresat, mușcat de urs” , a declarat Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș, conform Digi24.

Un bărbat a fost atacat de urşi. Omul a fost salvat de câini!

Alertă în Prahova. Un cioban în vârstă de 71 de ani din Prahova a fost atacat de un urs. Le-a spus anchetatorilor că a scăpat de animal cu ajutorul câinilor de la stână. Polițiștii Postului de Poliție Măneciu, județul Prahova, au fost sesizați în weekend, prin 112, de către un bărbat de 71 de ani, că a fost atacat de un urs.

Ciobanul le-a spus polițiștilor că sâmbătă dimineață era la stână, iar când a ieșit cu oile la păscut a fost atacat de un urs. A reușit să scape cu ajutorul câinilor pe care îi are la stână și a mers acasă.

Un echipaj al ambulanței i-a dat îngrijiri medicale ciobanului, acesta având zgârieturi la un antebraț și pe abdomen. Ciobanul a fost dus la spital, dar nu a rămas internat. A fost informată Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova, informează Mediafax.