Un client susține că supermarketurile ar trebui să-i plătească pe cei care folosesc casele de marcat cu self-checkout

În plină revoluție tehnologică, un agent imobiliar susține că supermarketurile ar trebui să ofere reduceri clienților care folosesc casele self-checkout.

12 nov. 2023, 07:44
Un client susține că supermarketurile ar trebui să-i plătească pe cei care folosesc casele de marcat cu self-checkout

Julie Domina, în vârstă de 50 de ani, agent imobiliar, vine cu argumente și spune despre casele de marcat self-checkout sunt frustrante pentru unii clienți, dar și că reprezintă o economie pentru companii, în detrimentul cetățenilor.

Femeia a adus în discuție două aspecte majore ale utilizării caselor de marcat cu self-checkout. Aceasta a subliniat că dispozitivele se defectează frecvent, ceea ce poate duce la întârzieri și frustrări pentru clienți. În al doilea rând, a menționat dificultatea utilizării acestor dispozitive pentru persoanele în vârstă sau pentru cele cu deficiențe de vedere.

Citește și: 40.000 de joburi de casieri din supermarketuri riscă să fie înlocuite de roboți. În România sunt peste 15.000 de case de marcat, mai bine de 2.000 fiind de tip self-checkout

Agentul imobiliar subliniază faptul că, dacă supermarketurile decid să renunțe la angajați în favaoarea caselor self-checkout, clienții ar trebui să primească o reducere pentru a compensa lipsa de serviciu uman.

„Pur și simplu mă enervează. Dacă am de gând să scanez produsele singură, vreau să primesc o reducere pentru că asta înseamnă că nu plătești un angajat să mă verifice”, a declarat Domina pentru USA TODAY.

Pe un grup de Facebook dedicat fanilor Aldi, clienții s-au plâns de casele marcat self-checkout. Unul dintre ei a afirmat că orice reducere trebuie cerută manual și nu se aplică automat la aceste dispozitive. În urma plângerilor, Aldi a confirmat că membrii personalului trebuie să introducă manual promoțiile, ceea ce poate părea contraproductiv, deoarece unul dintre obiectivele introduse de supermarketuri a fost reducere costurilor cu personalul.

Citește și: Prioritate la casierii, ghișee, case de marcat pentru femeile însărcinate și părinții cu copii de sub 5 ani. Legea a fost adoptată

Chiar dacă supermarketurile susțin că aceste dispozitive economisesc bani, un studiu realizat de Finder arată că există o creștere a furturilor din magazine în timpul utilizării acestora. Raportul arată că 9% dintre respondenții la sondaj au recunoscut că nu au scanat toate produsele înainte de a părăsi magazinul, iar 10% au mințit pentru a obține produse mai ieftine.

Richard Whitten, de la Finder, a legat aceste furturi de creșterea costului vieții. El a subliniat că multe dintre aceste mașini nu pot deosebi corect produsele, ceea ce poate determina clienții să omită intenționat să le scaneze. Cu toate acestea, se ridică întrebarea dacă aceste economii justifică frustrarea clienților și creșterea furturilor.