Un clujean care fost la o terasă s-a trezit cu bacșiș pe bon fără să-l ceară: „I-aș recomanda să-și ia tips din prețurile alea umflate”

După ce a fost la o terasă din Cluj, un client s-a plâns că chelnerul i-a adăugat bacșiș pe bonul fiscal fără să-l întrebe.

06 dec. 2023, 14:35
Un clujean care fost la o terasă s-a trezit cu bacșiș pe bon fără să-l ceară: „I-aș recomanda să-și ia tips din prețurile alea umflate”
Un clujean s-a trezit cu bacșiș pe bon, chiar dacă nu i-l ceruse chelnerului

După ce a fost la o tersaă din Piața Muzeului, Cluj-Napoca, un client s-a plâns că i-a fost adăugat bacșiș pe bonul fiscal, fără să fie întrebat: „Tips-ul adăugat fără să ne spună… pentru că nu i-am specificat când am cerut nota cât tips vrem să lăsăm”.

Citește și: Bărbat cercetat timp de un an, după ce a furat două batoane de ciocolată de opt lei, dintr-un magazin Penny

Astfel, clujeanul l-a confruntat pe chelner și a plătit doar pentru consumație, fără bacșiș, potrivit postării sale de pe Reddit.

Dacă analizăm datele de pe bonul fiscal, observăm că tipsul de 10% nu a fost calculat corect. Consumația era de 168 de lei, iar în mod normal 10% din această sumă înseamnă 16,8 lei. Pe nota de plată, chelnerul a trecut că 10% înseamnă 21,10 lei.

Internauții au comentat la postarea de pe Reddit, unde s-au arătat surprinși de cele întâmplate, iar alții au fost mirați de prețurile ridicate.

Citește și: Gâlceavă familială demnă de filmele de comedie în Suceava! Un român a sunat la 112 pentru că nevasta geloasă îl zgâria de zor 

„Baiatu’ baiatu’ , n-am comandat tips!”/ „15 lei pentru o bere de 0,4l? N-am mai ieșit în oraș în ultimii ani, mai ales de când au crescut prețurile cu nesimțire, dar… 15 lei??? Pizza +40 lei??? Rămân fără aer..”/ „Îi ceream alt bon, fără tips și dacă nu se conformau, mă ridicam și plecam de la masă fără să plătesc”/ „Mi se pare revoltător să ceară tips. Nu suntem în USA, au salarii minime pe economie și cu asta basta, nu le convine jobul, să-și caute altul la fel ca toți restul”/ „Te prinde încă o revoluție sau două până vine mâncarea, merg pe sistemul se naște un fraier în fiecare zi”/ „42 lei o pizza și încă îți cer bani pentru sos, ce scârboasă e horeca”/ „Sincer, pentru ce și-a pus bacșiș? Că a servit câteva băuturi la suprapreț? Eu i-aș recomanda să își ia tips din prețurile alea umflate”, sunt o parte dintre comentarii.