Un comandant al SUA lansează un avertisment dur cu privire la războiul din Ucraina: ”Este doar încălzirea. Vine conflictul cel mare”

Un comandant american lansează un avertisment dur cu privire la războiul din Ucraina și spune că acesta este doar începutul. Amiralul Charles A. Richard consideră că SUA trebuie pregătite pentru un conflict global care implică China.

09 nov. 2022, 16:40
Un comandant al SUA lansează un avertisment dur cu privire la războiul din Ucraina: ”Este doar încălzirea. Vine conflictul cel mare”

Amiralul Charles A. Richard, comandantul Comandamentului Strategic al Statelor Unite, a lansat un avertisment dur cu privire la războiul din Ucraina și spune că acesta „este doar încălzirea”. El a subliniat faptul că în acest context, Statele Unite trebuie să fie pregătite pentru un conflict global care implică China.

Citește și Atac devastator cu drone a lui Putin în Ucraina. Imagini apocaliptice după bombardamente

„Această criză din Ucraina în care ne aflăm acum, aceasta este doar încălzirea”, a spus Richard în timpul unui discurs. „Vine (n.red. conflictul) cel mare. Și nu va dura mult până vom fi testați în moduri în care nu am mai fost testați de mult”, a declarat Richard, potrivit Newsweek.

„Trebuie să facem o schimbare rapidă, fundamentală, în modul în care abordăm apărarea acestei națiuni”, a continuat el.

„Pe măsură ce evaluez nivelul nostru de descurajare împotriva Chinei, nava se scufundă încet. Se scufundă încet, dar se scufundă, deoarece, în principiu, ei desfăşoară capacităţi pe teren mai repede decât noi”, a spus Richard.

„Nu va conta cât de bun este [planul nostru de operare] sau cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de buni sunt caii noștri – nu va fi suficient. Și asta este o problemă pe termen scurt”, spune amiralul american.

Amiralul a subliniat faptul că SUA trebuie să se uite la trecutul său în dezvoltarea militară pentru a vedea cum și-ar putea crește dominația în sfera militară internațională.

„Obișnuiam să știm cum să ne mișcăm rapid și am pierdut arta asta. (…) Trebuie să ne întoarcem la modul în care puneam întrebări în această națiune. Ce avem nevoie? Sunt bani? Sunt oameni? Ai nevoie de autorități? Ce risc? Așa am ajuns la Luna până în 1969. Trebuie să aducem o parte din asta înapoi. În caz contrar, China pur și simplu ne va depăși, iar Rusia nu va merge nicăieri prea curând”, a mai spus Amiralul Charles A. Richard.

China vrea să își îmbunătățească relațiile cu SUA

Cu toate acestea, în ciuda îngrijorărilor comandantului Comandamentului Strategic al SUA, președintele chinez Xi Jinping a cerut recent o relație mai bună între SUA și China.

Mai mult, în primul său mesaj public adresat președintelui Joe Biden de când a câștigat un nou mandat în fruntea Partidului Comunist, Xi Jinping a transmis că cele două țări ar trebui să revină la o „relație sănătoasă și stabilă”.

„China este pregătită să colaboreze cu Statele Unite pentru a găsi calea potrivită de a se înțelege una cu cealaltă în noua eră, pe baza respectului reciproc, a coexistenței pașnice și a cooperării. Acest lucru va aduce beneficii nu numai celor două țări, ci și pentru întreaga lume”, a spus președintele Xi Jinping.

Citește și Război în Ucraina: Rusia a aruncat în aer un pod strategic din Herson