Un comisar european ne susţine: România şi Bulgaria aparţin spaţiului Schengen

Comisarul european Maros Sefcovic a afirmat că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile şi trebuie să li se permită să intre în spaţiul Schengen.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 21:29
Un comisar european ne susţine: România şi Bulgaria aparţin spaţiului Schengen

Comisarul UE pentru Relaţii Interinstituţionale a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei vizite la Sofia, la invitaţia Parlamentului bulgar.

Miercuri a fost prezentat ultimul raport asupra progreselor înregistrate de cele două ţări în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în care Comisia Europeană (CE) a criticat Bulgaria pentru progrese reduse în reforma justiţiei, relatează site-ul Novinite.com.

„Comisia Europeană nu vede absolut nicio legătură între MCV şi aderarea la Schengen. Aceasta a fost poziţia noastră încă de la început şi am reiterat-o în numeroase rânduri”, a declarat comisarul slovac.

„Trebuie să privim ultimul raport (CE) ca pe o evaluare tehnică care formulează câteva recomandări. O evaluare politică va fi prezentată în raportul din iulie”, a adăugat Sefcovic. Comisarul european s-a referit indirect la opoziţia Olandei faţă de intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.