Un complice al teroristului din Bulgaria se îndreaptă către Londra

Unul dintre complicii teroristului care a comis atentatul din Bulgaria, lângă aeroportul din Burgas, ar fi plecat spre Londra, susţin serviciile israeliene de securitate.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 14:05

Teroristul, care deţine paşaport american, a reuşit să fugă din Bulgaria, scrie Daily Mail. Potrivit anchetatorilor bulgari, care au dat publicităţii portretul robot, el ar fi urmat să îl înlocuiască pe autorul atentatului, în cazul în care ceva nu ar fi mers conform planului.

Şapte persoane, între care şi un cetăţean bulgar au fost ucişi, iar alţi 33 au fost răniţi în atentatul de săptămâna trecută, din Bulgaria, când un autocar cu turişti israelieni a fost aruncat în aer.

Se crede că teroristul complice al criminalului de la Burgas va încerca să comită acte asemănătoare cu ocazia Jocurilor Olimpice din capitala britanică. Surse din serviciile de securitate britanice, citate de Daily Mail, afirmă că bărbatul deţine un paşaport american, cu numele David Jefferson şi că ar fi părăsit Bulgaria imediat după atentatul din Burgas.

MI5 şi Scotland Yard-ul au sporit nivelul de alertă teroristă, cu ocazia JO, în timp ce se pregătesc pentru cea mai mare operaţiune de securitate pe timp de pace, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice ce va avea loc vineri.

Potrivit The Sunday Times, guvernul israelian se teme să nu se repete tragedia din 1972, de la JO din Munchen, când 11 atleţi şi antrenori au fost ucişi într-un atentat terorist, după ce comandaouri arabe luaseră cu asalt hotelul unde erau cazaţi sportivii israelieni. De aceea, de data aceasta, seviciile Shin Bet vor spori măsurile de securitate pentru echipa israeliană olimpică ce va merge la Londra.

Şi Mossad-ul este pe cale de a trimite o echipă de agenţi de securitate în Europa pentru a urmări mişcările unui grup de europeni albi care s-au convertit la Islam şi colaborează cu forţele iraniene Quds şi cu Hezbollah-ul susţinut de Teheran, mai scrie publicaţia britanică.