Un consilier apropiat al premierului Boris Johnson, suspectat că a încalcat măsurile de izolare

Unul dintre principalii consilieri ai premierului britanic Boris Johnson, Dominic Cummings, a fost surprins în timp ce încălca regulile de izolare, scrie AFP, potrivit Agerpres. 

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 05:05
Un consilier apropiat al premierului Boris Johnson, suspectat că a încalcat măsurile de izolare

Dominic Cummings şi-a părăsit domiciliul din Londra pentru a se instala la părinţii săi în Durham, în nord-estul Angliei,în timp ce prezenta simptome de coronavirus, au afirmat cotidianele Daily Mirror şi The Guardian.

Citește și: CORONAVIRUS MAREA BRITANIE – 22 mai. Încă 351 de noi decese în Regatul Unit, bilanţul morţilor ajungând la 36.393

Opoziţia a cerut explicaţii, susținând faptul că nu există legi separate pentru poporul britanica și pentru Dominic Cummings.

„Poporul britanic nu se aşteaptă ca să existe o lege pentru el şi altă lege pentru Dominic Cummings”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist.

La rândul său, liderul liberal democraţilor, Ed Davey, a subliniat că Dominic Cummings „va trebui să demisioneze” dacă faptele sunt confirmate.

Poliţia din Durham a confirmat că, la 31 martie, a fost informată că a sosit cineva de la Londra. Dominic Cummings a fost văzut la părinţii săi împreună cu un copil, posibil fiul său, a adăugat jurnalele britanice.

La acea dată, guvernul condus de Boris Johnson cerea populaţiei să nu iasă din casă decât pentru asigurarea nevoilor esenţiale şi le impunea celor care prezentau simptome să nu-şi părăsească locuinţa.