Un consilier, către Solomon: Aveţi limbajul unui puşcăriaş VIDEO

Un consilier local PDL i-a reproşat, joi, primarului Craiovei Antonie Solomon că are "limbaj de puşcăriaş" şi că nu e demn să conducă oraşul, iar în replică Solomon l-a trimis la psihiatru, spunând că reacţiile multora din PDL l-au făcut să creadă că se simţea mai bine în puşcărie decât în primărie, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 14:22
Un consilier, către Solomon: Aveţi limbajul unui puşcăriaş VIDEO

Consilierul PDL în Consiliul Local Craiova Ani Gheorghe l-a atacat pe Antonie Solomon în şedinţa extraordinară a CL organizată joi pentru votarea bugetului oraşului pentru acest an, acuzându-l că are limbajul unui „puşcăriaş”, iar prin comportament demonstrează că nu este demn să fie primarul acestui oraş.

Scandalul dintre consilierul PDL Ani Gheorghe şi primarul Antonie Solomon a fost generat de opiniile diferite privind finanţarea Regiei de Transport Craiova pentru funcţionarea căreia primarul a propus suma de 86,722 de milioane lei.

Ani Gheorghe l-a acuzat pe Solomon că pentru spaţii alocă 100.000 de lei pe zi în 2012, în timp ce subfinanţează Regia de Transport pentru că ar dori să o privatizeze.

„Uite cine reprezintă PDL în Consiliul Local Craiova. Deci eu privatizez RAT-ul”, a replicat Solomon, care în şedinţa trecută a CL i-a spus consilierul Ani Gheorghe că „are comportament de femeie de serviciu”.

„Pentru că mi-a rostit din nou numele, aşteptam din partea domnului primar să vină şi să îşi ceară scuze pentru atitudinea pe care a avut-o în şedinţa de joia trecută când mi-a spus că sunt femeie de serviciu la SPIACT (societate din Craiova la care este angajată Ani Gheorghe-n.r.), că spăl WC-urile la SPIACT. Vă amintesc, domnule primar, că fiecare profesie trebuie respectată, iar într-un stat de drept mai întâi respectăm omul şi apoi profesia. Eu nu am spălat niciodată WC-urile, însă sunt mandatată de craioveni să vă spun că dumneavoastră aţi spălat WC-urile în puşcărie. Aveţi limbajul unui om care a stat în puşcărie. Trebuia să vă rezolvaţi problemele cu justiţia şi după aia să veniţi în primărie, domnule primar, că nu sunteţi demn de acest oraş”, a spus Ani Gheorghe în plenul Consiliului Local Craiova.

Solomon a replicat: „Eu vorbeam despre comportament. Au vrut unii să mă bage în puşcărie. Să vă duceţi la cei care se ocupă de partea de psihiatrie (…) În ultimul timp reacţiile pe care le-au avut mulţi din PDL faţă de mine m-au făcut să am senzaţia că mă simţeam mai bine în puşcărie decât în primărie. Şi să nu uitaţi că eu v-am adus în primăria asta.

Consilierii PDL au susţinut că suma respectivă este insuficientă şi au solicitat ca această regie să fie finanţată cel puţin la fel ca şi celelalte regii din subordinea CL Craiova, respectiv Regia de Termoficare, Regia de Apă sau Regia de Administrare a Fondului Locativ. Astfel, consilierii PDL au mai solicitat încă şase milioane de lei pentru Regia de Transport, amendament care a fost respins la vot, după ce consilierii PSD, PNL şi o parte din consilierii PDL au votat „împotrivă”.