Un copil a căzut de pe acoperişul unui centru de plasament, la Timişoara

Un băiat fugit dintr-un centru de plasament a căzut de pe acoperişul clădirii, la Timişoara, fiind grav rănit.

RomaniaTV.net
30 oct. 2011, 06:44
Un copil a căzut de pe acoperişul unui centru de plasament, la Timişoara

Un copil rănit a ajuns la spital duminică dimineaţă, după ce a căzut de pe clădirea centrului de plasament din care fugise împreună cu fratele său.

Cei doi băieţi au petrecut noaptea pe clădire. El a fost transportat de urgenţă la spital cu fractură de maxilar, cu capul spart şi cu alte leziuni, însă potrivit medicilor starea sa este stabilă, iar viaţa nu îi este pusă în pericol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Protecţiei Copilului Timiş, Smaranda Marcu, băiatul de 10 ani şi fratele lui au fugit de la o petrecere organizată de Halloween. Ei s-au speriat când supraveghetorii au început să caute un telefon dispărut, au fugit şi au petrecut toată noaptea pe acoperiş. Supraveghetorii copiilor au anunţat imediat poliţia cu privire la dispariţia celor doi, însă ei au fost găsiţi abia duminică dimineaţă.

Cei doi băieţi se aflau la centrul de plasament din luna iunie, fiind aduşi din cauza unor probleme temporare ale familiei, şi în curând urmează să fie reintegraţi în familie, la cererea mamei lor.

Încă nu se ştie dacă Protecţia Copilului Timiş va deschide o anchetă. „Supraveghetorii au acţionat corect pentru că au anunţat imediat la poliţie dispariţia. Se va evalua starea copilului şi vom vedea care va fi situaţia”, a declarat Smaranda Marcu.