Un copil a dat foc casei vecinilor, după ce a fost certat. Pagubele se ridică la 80.000 de lei

Un copil de 11 ani, dintr-o localitate din Galaţi, a incendiat casa vecinilor pentru că a fost certat. Acum oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului, iar pagubele se ridică la 80.000 de lei.

29 apr. 2020, 05:33
Un copil a dat foc casei vecinilor, după ce a fost certat. Pagubele se ridică la 80.000 de lei

Totul s-a întâmplat în comuna Slobozia Conachi. Potrivit autorităţilor, focul a fost pus intenționat. Inițial au sărit în ajutor voluntarii din sat și primarul, iar apoi au intervenit și două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați.

„Timp de aproximativ trei ore, pompierii din cadrul Secţiei Galaţi au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Slobozia Conachi. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă la camerele imobilului şi la acoperiş. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Au acţionat două echipaje de stingere şi serviciul voluntar din localitate. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului este o acţiune intenţionată a unui copil minor. Poliţia a preluat cazul şi urmează să facă cercetările”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță ISU Galați.

Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Se pare că pe fondul unui conflict cu proprietarul casei, copilul a dat foc unor resturi textile ca să se răzbune. Pagubele se ridică la 80.000 lei.

Citeşte şi Maşini cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit de urgenţă