Alertă în Capitală. Un copil a fost rănit de tencuiala căzută de pe un bloc, în sectorul 5

Un incident şocant a avut loc în Bucureşti după ce un copil a fost rănit după ce o bucată din tencuiala unui bloc a căzut peste el.

22 iul. 2021, 16:12
Alertă în Capitală. Un copil a fost rănit de tencuiala căzută de pe un bloc, în sectorul 5

Un copil a fost rănit de tencuiala căzută de pe un bloc, în sectorul 5. Accidentul a avut loc pe Șoseaua Alexandriei, în Sectorul 5. Martorii spun că tencuiala s-a desprins de la un balcon aflat la etajul 6.

Alertă în Capitală. Un copil a fost rănit de tencuiala căzută de pe un bloc

Un copil de 11 ani care trecea prin zonă a fost rănit la braț de bucata de tencuială. La fața locului a ajuns o ambulanță, pentru a-i oferi ajutor băiatului, și o echipă de pompieri care a folost o autoscară pentru a securiza locul din care a căzut tencuiala, astfel încât să fie evitat un incident similar.

Blocul, vechi de peste 40 de ani, era pe lista de așteptare pentru reabilitarea termică încă din 2018, dar lucrările nu au început nici acum. Primăria Sectorului 5 nu a avut deocamdată nicio reacție în acest caz.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost zilele trecute în vizită pe schelele din Sectorul 5. Edilul spune că și-a propus să verifice personal cum se lucrează pentru anveloparea termică, motiv pentru care s-a urcat pe schele și a început să dea telefoane celor implicați.

Pe lângă faptul că lucrările aici sunt întârziate de litgiile create de fostele firme care s-au ocupat de reabilitare, edilul a constatat că și lucrările efectuate de acestea sunt defectuoase și prezintă un real pericol pentru siguranța cetățenilor, arată Primăria S5 într-un comunicat. După ce a stat de vorbă cu mai mulți cetățeni, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a luat angajamentul ca aceste lucrări să fie efectuate de noua firmă în cel mult 30-40 de zile.

În acest sens, după vizita din teren, edilul a convocat o ședință operativă cu directorii din primărie și cu reprezentanții firmei care se ocupă de reabilitarea blocurilor. În urma acesteia, s-a dispus ca lucrările să fie reluate de la zero pentru ca pericolele constatate să fie îndepărtate.

„Așa cum am promis locatarilor, voi fi aproape zilnic pe schelele celor două blocuri, pentru a verifica stadiul și modul în care se efectuează aceste lucrări de reabilitare. Este inadmisibil ca după ce au așteptat timp de doi ani, acești oameni să fie nevoiți să aibă parte de niște lucrări făcute de mântuială. Vreau să mă asigur personal că nimeni nu va mai avea de suferit din cauza lipsei de profesionalism sau a ignoranței firmelor care s-au ocupat în trecut de aceste lucrări.” – a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citeşte şi: Piedone a demolat chioşcurile de la staţia de metrou Izvor. Primarul sectorului 5 a mers personal să supravegheze lucrările
 

 


loading...
Partenerii noștri