Piedone a demolat chioşcurile de la staţia de metrou Izvor. Primarul sectorului 5 a mers personal să supravegheze lucrările

A început demolarea chioşcurilor de la staţiile de metrou din sectorul 5, după ce luni o convorbire între primarul de sector, Cristian Piedone, şi liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a apărut în presă.

21 iul. 2021, 09:45
Piedone a demolat chioşcurile de la staţia de metrou Izvor. Primarul sectorului 5 a mers personal să supravegheze lucrările

Stenograma discuţiei dintre Rădoi şi Piedone este parte din dosarul pe care DNA i l-a întocmit şefului sindicatului angajaţilor Metrorex, iar în discuţia respectivă primarul îi cere lui Rădoi jumătate din spaţiile comerciale de la staţia de metrou Izvor.

Echipele de demolare au venit la staţia de metrou Izvor în toiul nopţii de luni spre marţi, imediat ce a plecat ultima cursă. Comercianţii şi-au luat marfa în saci, înainte ca chioşcurile să fie demontate. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a venit personal să asiste la lucrări. Demolările au început la staţiile din sectorul 5 al Capitalei la patru luni de când chioşcurile au fost lichidate în alte sectoare din Bucureşti.

„Întârzierea s-a produs din cauza comunicării între noi, Metrorex, Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei. Ditai Ministerul Transportului nu are 10 flexuri şi 10 oameni, Metrorexul cu societăţi de construcţii n-au 10 oameni şi trei flexuri?”, a spus Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, potrivit Observatornews.

Piedone cere chioşcurile de la Izvor: „După ce învii, îmi dai şi mie jumate de staţie?”

Conform unor stenograme din dosarul DNA, obţinute de G4Media, procurorii susţin că ar reieşi faptul că primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi întârziat în mod deliberat să demoleze chioşcurile din staţiile de metrou aflate pe raza sectorului pe care îl administrează.

Procurorii mai susțin, în actele de punere sub acuzare a liderului sindical de la Metrou, că Ion Rădoi percepea taxe între 5.000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou, deși înțelegerea, oricum expirată, dintre firma sindicatului și Metrorex nu permitea acest lucru. În dosar se regăsește, potrivit G4Media, stenograma unei discuții telefonice dintre Ion Rădoi și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone: Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!

Ion Rădoi: Da!

Cristian Popescu Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Cristian Popescu Piedone a transmis, în urma publicării stenogramelor DNA, că i-a cerut „în glumă” lui Ion Rădoi „jumate de stație la Izvor”. Edilul Sectorului 5 susține că a emis încă din 11 iunie autorizația de demolare pentru chioșcurile pentru stațiile de metrou din sector și că a respectat legea.

„Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele. Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii”, susține primarul Sectorului 5.

Citeşte şi: România învinge SUA pentru prima dată în 30 de ani. Țara noastră, locul întâi la Campionatul Internațional de Robotică. „A fost un sentiment de nedescris să doborâm recordul mondial”