Copil aflat în moarte clinică, readus miraculos la viață după 17 minute de resuscitare. Băiatul de 11 ani ar fi încercat să se sinucidă VIDEO

Un copil din localitatea Maieru, care a fost găsit inconștient după ce ar fi încercat să se sinucidă, a fost readus la viață ca prin minune, după 17 minute de resuscitare.

03 aug. 2021, 20:29

Un copil

în vârstă de 11 ani din localitatea Maieru, care ar fi încercat să-și pună capăt zilelor a fost readus la viață în mod miraculos de către echipajul SMURD, după 17 minute de resuscitare.

Băiatul a fost găsit inconștient, iar echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi a intervenit imediat.

Potrivit comunicatului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, aflat sub coordonarea medicului care încadrează echipajul de terapie intensivă mobila SMURD, paramedicii din Sângeorz-Băi au stabilizat victima, până la sosirea echipajului cu medic.

”Împreună au predat copilul elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou care a aterizat pe terenul de fotbal din Maieru. Copilul a fost transportat intubat la o clinică de specialitate din municipiul Cluj-Napoca”, a transmis ISU.

”Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un eveniment semnalat în localitatea Maieru. Din primele verificări s-a constatat că un minor în vârsta de 11 ani, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă, fiind găsit la scurt timp de membrii familiei. Minorul a fost găsit în stare de inconștiență de către echipajul medical care a intervenit, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii desfășoară cercetări cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să documenteze fapta”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Un copil a murit înecat, iar mama sa şi un vecin şi-au pierdut viaţa încercând să îl salveze!

Tragedie fără margini în Gorj.

Doar unul dintre copii a fost salvat de un vecin. Mama şi cel de-al doilea copil, dar şi vecinul care le-a sărit în ajutor, au murit înnecaţi.

Mama, în vârstă de 30 de ani, a mers cu cei doi fii ai săi să se scalde în apele râului. Copiii au ajuns la un moment dat într-un loc unde apa depășea 2 metri adâncime, iar mama a sărit imediat după ei, dar nici ea nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă.

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, care scotea apă cu motopompa din râu, a văzut întreaga scenă şi a sărit în ajutor. A apucat să-l scoată din apă pe cel mic, după care a fost luat de curenţi.

Pompierii au intervenit cu două ambarcaţiuni şi un echipaj SMURD iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cu două echipaje medicale.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale nu s-a mai face nimic pentru a salva victimele.

„Am fost anuntați că sunt trei persoane înecate în râul Motru. La fața locului au fost direcționate două ambarcațiuni, un echipaj SMURD, precum și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

Este vorba despre un copil în vârstă de aproximativ 8 ani, un bărbat de aproximativ 80 de ani și o femeie. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare.

„Echipajele noastre de intervenție au găsit și femeia în apele râului, din păcate tot în stare de inconștiență. Din informațiile pe care le dețin până acum bărbatul este bunicul copilului, iar femeia este mama copilului. Femeia avea 29 de ani.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva pe victime. Se pare că băiatul a fost primul care s-a înecat, iar bărbatul și femeia au încercat să-l salveze”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.