Un copil de 10 ani a ameninţat că va comite un atac armat la şcoală. Băiatul a scris că va provoca o baie de sânge

Un elev de clasa a V-a a fost arestat după ce a ameninţat că va împuşca mai multe persoane la o şcoală generală din statul american Florida.

30 mai 2022, 14:00
Un copil de 10 ani a ameninţat că va comite un atac armat la şcoală. Băiatul a scris că va provoca o baie de sânge

Un copil de 10 ani, care învaţă la şcoala elementară Patriot din Cape Coral, a fost încătușat și dus la secția de poliție sâmbătă seară, după ce a amenințat în scris că va face o baie de sânge, împușcând mai multe persoane, scrie Newsweek.

„Comportamentul acestui elev este condamnabil, mai ales după tragedia recentă din Uvalde, Texas. Este esențial să ne asigurăm că elevii noștri sunt în siguranță”, a declarat șeriful din comitatul Lee, Carmine Marceno.

Mesajele de ameninţare au intrat în atenţia biroului şerifului, iar cazul a fost preluat de un serviciu special pentru investigarea faptelor comise de minori.

„Vom avea lege și ordine în școlile noastre! Echipa mea nu a ezitat nicio secundă și a acționat imediat după această amenințare. Acum nu este momentul să te comporți ca un mic delincvent. Nu este amuzant”, a spus Marceno.

„Acest copil a făcut o amenințare falsă, iar acum se confruntă cu consecințe reale”, a adăugat el.

Citeşte şi: „Vraciul-minune” din Rusia a dat verdictul. Când și cum va muri Vladimir Putin

Incidentul vine la mai puțin de o săptămână după atacul armat de la școala din Uvalde, Texas, unde 19 elevi și doi profesori au fost împușcați mortal de Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, conform Digi24.

Suspectul în vârstă de 18 ani, care a fost ucis de poliție, și-a împușcat, de asemenea, propria bunică, a fugit cu o mașină cu care a avut un accident și a declanșat apoi un dezastru sângeros la școala primară Robb din orașul Uvalde, Texas, la aproximativ 130 km vest de San Antonio.

Ofițerii de poliție l-au văzut pe atacator, îmbrăcat în vestă antiglonț, ieșind din vehiculul accidentat, având asupra sa o pușcă, și l-au „angajat” pe suspect, care a reușit totuși să intre în școală și să deschidă focul, a declarat pentru CNN sergentul Erick Estrada, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas (DPS).

Vorbind de la Casa Albă câteva ore mai târziu, președintele american, Joe Biden, vizibil marcat, i-a îndemnat pe americani să țină piept lobby-ului armelor din SUA, puternic din punct de vedere politic, pe care l-a acuzat că blochează adoptarea unor legi mai stricte și „de bun simț” privind armele de foc.

Citeşte şi: Masacru la o şcoală din Texas: 19 elevi şi un profesor au fost împuşcaţi mortal