Un copil de 12 ani a DECEDAT după ce s-a jucat ore în şir pe telefonul mobil

Un băiat în vârstă de 12 ani a murit de infarct după ce s-a jucat ore în şir un joc video. Părinţii minorului au intrat în camera acestuia şi l-au găsit lipsit de orice reacţie, totul în timp ce jocul video rula pe telefonul său.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 12:07
Un copil de 12 ani a DECEDAT după ce s-a jucat ore în şir pe telefonul mobil

Băiatul a fost dus de urgenţă la Spitalul Al-Salam din Port Said cu o ambulanţă, însă departamentul de Urgenţă al Direcţiei de Sănătate a anunţat faptul că băiatul a murit înainte de ajunge la spital, conform presei egiptene. Procurorii au deschis o anchetă în acest caz.

Citeşte şi: Descoperire macabră, pe marginea drumului. Poliţia a găsit 12 cadavre, înghesuite două camionete

Conform presei locale, minorul, supraponderal, s-a jucat ore în şir, fără pauză, pe telefonul mobil. Medicii au stabilit că infarctul a survenit în urma unei creșteri accelerate a tensiunii arteriale.

După moartea acestuia, Centrul Al-Azhar a lansat un avertisment cu privire la riscul reprezentat de jocurile video, așa cum este și PlayerUnknown’s Battlegrounds, care le provoacă dependență copiilor. Specialiştii susţin că, deşi jocul pare simplu la prima vedere, folosește metode psihologice complexe pentru a încuraja dependența și violența.

Jocul îi atrage pe cei dornici de aventură, le exploatează partea competitivă, pentru că doar cei mai puternici jucători supraviețuiesc. Centrul a făcut, de asemenea, un apel către părinți, profesori și lideri religioși din Egipt să conștientizeze riscurile și să le controleze copiilor activitățile online.