Un coregraf celebru a murit la 35 de ani. Nu se cunoaşte deocamdată cauza reală

Un coregraf celebru a murit la 35 de ani. Decesul său prematur a fost anunţat sâmbătă seară de familia sa, însă nu a fost divulgată cauza și apropiații au solicitat intimitate din partea celor care l-au iubit și l-au apreciat pe artist.

19 apr. 2021, 17:06
Un coregraf celebru a murit la 35 de ani. Nu se cunoaşte deocamdată cauza reală
Reputatul coregraf britanic Liam Scarlett a murit

Un coregraf celebru a murit la 35 de ani. Este vorba despre britanicul Liam Scarlett, care a decedat în mod misterios.

Cu mare tristeţe anunţăm moartea tragică a dragului nostru Liam. În aceste momente dificile pentru familie, cerem să ne fie respectată privată pentru a putea ţine doliul.”, a anunţat familia sa într-un comunicat.

Citeşte şi: Salve de tun în Marea Britanie, timp de 40 de minute, în onoarea Prinţului Philip. Imagini impresionante VIDEO

Royal Ballet din Londra l-a exonerat după o anchetă independentă, însă coregraful a părăsit compania. Activitatea lui Liam Scarlett la Royal Ballet s-a încheiat în martie 2020. „Putem confirma că ancheta independentă s-a încheiat şi a dovedit că nu au fost găsite motive pentru a face acuzaţii legat de presupusele contacte cu elevii de la The Royal Ballet School”, a anunţat atunci instituţia.

Scarlett s-a alăturat ei în 2006, ca dansator, şi s-a retras şase ani mai târziu pentru a se concentra pe coregrafie. Artistul în rezidenţă a creat unele dintre cele mai importante spectacole recente ale companiei, inclusiv o nouă producţie „Swan Lake”, în 2018.

El a fost suspendat din post în august 2019, după ce au fost formulate pe numele său mai multe acuzaţii de comportament neadecvat faţă de studenţi. Drept urmare, şi Queensland Ballet din Australia a renunţat să mai lucreze cu el, scrie News.ro.

Un coregraf celebru a murit la 35 de ani

Vineri, Royal Danish Theatre a anunţat că anulează producţia plănuită pentru baletul „Frankenstein”, pentru care Scarlett era coregraf invitat, după ce au apărut acuzaţii privind comportamentul lui faţă de echipa de aici care vizau momente din 2018 şi 2019.

Royal Opera House a scris pe Twitter: „Gândurile noastre se îndreaptă spre prieteni şi familie în acest moment foarte trist”.

Royal Ballet a transmis că este „profund întristat să afle vestea morţii lui Liam Scarlett”.