Un cunoscut chirurg din România, val de critici la adresa guvernanţilor: „Bâlbâiala acestor zile seamănă a crimă”

Medicul Paul Ichim îi critică pe cei aflaţi la conducerea ţării pentu modul în care gestionează pandemia de coronavirus. Chirurgul din Galaţi spune că spune că "bâlbâiala acestor zile seamănă în cel mai bun caz a omor prin culpă faţă de restul pacienţilor ce nu vor mai avea acces la serviciile medicale".

22 sept. 2021, 18:27
Un cunoscut chirurg din România, val de critici la adresa guvernanţilor: „Bâlbâiala acestor zile seamănă a crimă”

Un cunoscut chirurg din România, val de critici la adresa guvernanţilor. Paul Ichim a lansat un val de critici la adresa autorităţilor, care se contrazic pe tema strategiilor anti-covid.

Un cunoscut chirurg din România, val de critici la adresa guvernanţilor

„Cei care chipurile gandesc strategiile de adaptare la ofensiva valului de Covid, ori sunt nepriceputi, ori nici in…nu-i doare. Toti comenteaza ca trebuie paturi de ATI si ca in situatia actuala absolut fiecare spital trebuie sa aiba circuite separate si sa gestioneze ambele categorii de bolnavi, fie Covid, fie cu restul patologiilor.
Singura solutie gasita, a fost de a transforma un numar de paturi ATI in paturi pentru Covid. In atare situatie, restul patologiilor neluandu-si vacanta, vor ramane descoperite, avand acces foarte greu la acest serviciu.

Mai pe sleau, cam seamna a crima la adresa altor patologii, mai ales oncologice. Orice schimbare de structura a spitalului, adica o suplimentare globala a numarului de paturi pentru terapie intensiva, se face prin aprobare superioara, la Minister si Guvern. Chestia asta inseamna alocare de fonduri pentru dotare tehnica, pentru aprovizionare si angajare de personal. De treaba asta, Guvernul fuge sa ia o decizie .

In concluzie, pentru restul pacientilor, mai ales a celor cu afectiuni oncologice, Dumnezeu cu mila. Oare in afara de romanul Arafat care desi mancat de dos de neaosi, cauta sa faca ceva, restul ati intrat doar in campanii electorale interne de partid? Pe acolo n-a mai ramas nici unul, sa asigure consultanta medicala factorilor de decizie ce se dau mari economisti?

Balbaiala acestor zile, dupa ce n-am invatat absolut nimic timp de mai bine de 1 an si jumatate de pandemie, seamana in cel mai bun caz a omor prin culpa fata de restul pacientilor ce nu vor mai avea acces la serviciile medicale” a transmis medicul pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Florin Cîțu lămurește scandalul vaccinurilor: Erau deja semnate contractele. Nu știam ce vaccin putea fi folosit!

De asemenea, chirurgul a avut un mesaj dur şi pentru cei care nu se vaccinează împotriva coronavirusului şi ajung la spita.

„Am un mesaj si pentru cei multi care ne vin nevaccinati la spital. Ma simt chiar discriminat, am luat boala de la pacienti, bine ca am facut forma usoara, m-am vaccinat ca sa fiu apt sa-i tratez in continuare si la urma primesc si sfaturi de la ei, pe teme epidemiologice si vaccinale. Tot bantuie pe aici idei tembele ale unora ca si vaccinatii pot colporta infectia. Pai bine mai naucilor, daca ati fi vaccinati in masa, ce si la cine ar mai colporta vaccinatii? Peste 99% din cei internati in terapie intensiva acum, sunt nevaccinati, asa ca si ei sunt direct responsabili, pentru blocarea accesului celorlalti la serviciile medicale.

Sa nu va plangeti acum, pe la portile spitalelor, prostocratia este in deplina manifestare de la varf, de la cei care ne conduc, pana la talpa tarii ce se da cunoscatoare de medicina dupa google.

Banuiesc ca am sa merg la serviciu, n-am sa pot opera si am sa stau sa ma uit cum nu-mi pot face meseria” a mai transmis medicul.

Citeşte şi Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-Covid cu doza a treia. Care sunt persoanele cărora le e recomandată