Un cunoscut epidemiolog a murit de COVID

Epidemiologul Nicolae Gorcinschi din Republica Moldova a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. Acesta era şeful secției de Epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 07:59
Un cunoscut epidemiolog a murit de COVID

Nicolae Gorcinschi avea 78 de ani, iar pe 14 octombrie a pierdut lupta cu coronavirusul. În Republica Moldova s-au înregistrat până în prezent 42 de decese din rândul cadrelor medicale răpuse de noul coronavirus.

„Cu profund regret, colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă, la 13 octombrie 2020, a Dlui Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șef Secție epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, din cauza infecției COVID-19′, se arată în mesajul publicat de reprezentanții ANSP.

Medicul Nicolae Gorcinschi s-a născut pe 4 septembrie 1942 în Soroca, iar în 1972 a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău. Până în ultima clipă a vieții medicul Nicolae Gorcinchi a fost recunoscut drept un mare epidemiolog luptând pentru combaterea și profilaxia bolilor transmisibile.

Avertismentul unui epidemiolog: Gripa şi COVID-19 nu se exclud una pe cealaltă. Unii le pot face simultan