VIDEO Un cunoscut om de afaceri a fost ucis de interlopi. Motivul pentru care familia l-a înmormântat în picioare

Un cunoscut om de afaceri a fost ucis de interlopi. Candidatul la funcția de primar al unui oraș din Columbia, în vârstă de 52 de ani, a fost împușcat mortal de doi oameni înarmați care l-au urmărit pe stradă.

04 feb. 2023, 20:03
VIDEO Un cunoscut om de afaceri a fost ucis de interlopi. Motivul pentru care familia l-a înmormântat în picioare
Un cunoscut om de afaceri a fost ucis de interlopi

Un cunoscut om de afaceri a fost ucis de interlopi. Familia lui Luis Vasquez a stârnit controverse în țara sud-americană, dar și pe internet, după ce a decis să-l îngroape pe politician în picioare.Înmormântarea a fost una atipică, iar imaginile au devenit virale pe reţelele de sociale, potrivit  Daily Mail.

Un cunoscut om de afaceri a fost ucis de interlopi

Politicianul mergea cu motocicleta spre ferma sa, când a fost asasinat de doi oameni înarmați care se aflau la bordul unui moped. O sursă din Biroul Procurorului General al Columbiei a declarat că uciderea a fost rezultatul unei dispute personale pe care Vásquez a avut-o.

Bărbatul de 52 de ani, care candida pentru scaunul de primar al municipalității, a fost îngropat în plan vertical „pentru că dorea ca ideile sale de stânga să rămână în picioare„.

Citeşte şi: Zeci de morţi după o alunecare de teren în Columbia. Un autobuz şi mai multe maşini au fost îngropate sub pâmânt

Familia a motivat că a luat o astfel de decizie „pentru ca ideile lui de stânga să poată continua” și să rămână nedoborâte, chiar dacă el e în mormânt.

În cadrul ritualului de înmormântare, soția lui Vásquez, Marlene Figueroa, a ordonat în mod special săparea mormântului său astfel încât sicriul să poată fi așezat vertical.

Într-un comunicat emis de parohia Mogotes, preoții se distanțează de înmormântarea neobișnuită a lui Luis Gerardo Vásquez Pimiento: „Având în vedere împrejurările și conform cerințelor familiei sale pentru o înmormântare neconvențională care nu corespunde ritualului creștin catolic(…) ne exonerăm de orice responsabilitate și familiei i se permite să îndeplinească obsequiile în ritul care au alesjudecata şi părerea lui”.