Un cunoscut preot îi aduce acuzaţii deosebit de grave ÎPS Irineu al Olteniei: „Mi-a vorbit ca unui gunoi, m-a umilit. Suferă Hristos când vede că Îi destrami obștea și Biserica”

Părintele Cosmin Barză îl acuză pe Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, că l-a demis fără să-l avertizeze din funcţia de paroh al bisericii „Sf. Varvara” din Târgu Jiu, pe care a construit-o de la temelie.
Irina Dumitrescu
16 iul. 2023, 19:45
Un cunoscut preot îi aduce acuzaţii deosebit de grave ÎPS Irineu al Olteniei:

ÎPS Irineu al Olteniei a mai fost, la începutul anului, implicat într-un scandal de proporţii, după ce a blestemat preoţii şi credincioşii care mergeau la o biserică ce aparţine de mănăstirea Frăsinei, din Vâlcea.

La doar câteva luni distanţă, Înaltul Ierarh este în centrul unui alt scandal, după decizia de a-l demite pe părintele Cosmin Barză. Credincioșii s-au revoltat și au făcut front comun cu acesta din urmă. Părintele Barză este unul dintre cei mai dedicați preoți din Gorj, fiind printre puținii preoţi din județ care slujesc sfânta liturghie în fiecare zi. În perioada pandemiei, preotul a fost foarte apropiat de credincioși, înfruntând restricțiile impuse la acea vreme de autorităţi.

Temându-se de furia enoriaşilor, noul preot, Theodor Constantin Anițescu, și protopopul Ionel Câmpeanu nu s-au mai dus la parohia Sfânta Varvara să anunțe schimbarea, potrivit r3media.ro

Menţionăm faptul că preotul Aniţescu, care l-a înlocuit pe părintele Barză, a îndeplinit până acum funcția de jurist la Teatrul Elvira Godeanu din Târgu Jiu. Conform presei locale, motivul numirii lui Anițescu ar fi relația de prietenie pe care Mitropolitul ar avea-o cu tatăl acestuia, cu care a fost coleg de seminar.

ÎPS Irineu al Olteniei, în centrul unui nou scandal de amploare după haosul creat la Frăsinei

Părintele Barză i-a adus acuzaţii extrem de grave Mitropolitului Irineu, dar şi principalului său colaborator din Gorj, protopopul Ionel Câmpeanu, afirmând că aceştia mint „precum respiră”.

Am stat precum ghiocelul în fața lui, dar el a crezut că sunt prost că stau așa în fața lui. Dar de-acum înainte mă va auzi, mult și bine mă va auzi. Suferă Hristos când vede că-i destrami obștea și Biserica.

Citeste si Mitropolitul Irineu al Olteniei îi blestemă pe preoții care frecventează un lăcaș de cult: ”Nimeni să nu mai coboare la această biserică”

De ani de zile aud atâtea minciuni de la cei care conduc Biserica în Oltenia, încât am sentimentul că se minte precum respiră și am zis „Până când să vă mai rabd”? Înghețați apele cu minciunile.

A știut Mitropolitul că sunt operat și m-a sunat. M-a sunat viclenește, după operație. Mi-a zis că mă așteaptă, după sărbătoarea Sfinților Apostoli să facem actele pentru biserica de cea mare. N-am apucat să mă duc, că m-a destituit”, le-a explicat părintele Barză credincioşilor în biserică.


Pe protopopul Ionel Câmpeanu, mâna dreaptă a Mitropolitului Irineu în Gorj, părintele Barză spune că „nu are nimic din cele ale preoţiei, are, în schimb, din cele ale mafioților„.

M-a sunat „marele” protopop al Gorjului, Câmpeanu, care conduce Biserica din Gorj precum un travestit. Așa cum un travestit, din bărbat în femeie sau din femeie în bărbat, nu are nimic din cele pe care zice că le are, așa acest protopop al Gorjului are din cele ale mafioților sau din cele ale celor fac afaceri, dar din cele ale preoției, nimic nu are”, a spus părintele Barză.

Umilinţa la care a fost supus un preot din Târgu Jiu de către Mitropolitul Irineu: „Hristos m-a învăţat să fiu smerit, dar nu vreau să fiu umilit”

Preotul Cosmin Barză îl acuză pe ÎPS Irineu că i-a vorbit cu condescendenţă, în „stilul caracteristic”, umilindu-l în faţa fetiţei lui, care a început să plângă.

L-am sunat, evident, pe Înaltul și mi-a vorbit în stilul caracteristic ca și cum aș fi un gunoi în fața lui. Am fost împreună cu fetița mea la el și am plecat cu ea de acolo plângând. Când am întrebat-o de ce plânge, fetița mea a spus că face asta deoarece nu a văzut pe nimeni, niciodată, care să îmi vorbească așa urat ca mitropolitul. Nu am crezut vreodată că cineva te va umili cum te-a umilit omul acesta, a spus fata mea. Nu vă puteți imagina cum m-am simți eu. Sunt eu umil și smerit că așa am învățat de la Hristos, dar nu vreau să fiu umilit”, a completat părintele Barză.

Citeste si Îi ajunge blestemul? Drumul de la Mănăstirea Frăsinei, inaugurat în 2021, s-a surpat din cauza ploilor

Scandalul de la Mănăstirea Frăsinei, o pată neagră pe BOR. ÎPS Irineu a proferat blesteme la adresa preoţilor şi credincioşilor

Reamintim că, la începutul acestui an, la Frăsinei a izbucnit un scandal de amploare după ce Mitropolitul Olteniei a închis biserica aflată la 2 km de mănăstire, biserică unde aveau voie să intre şi femei.

Doi kilometri mai jos de Mănăstirea Frăsinei, unde femeile nu au acces, a fost ridicată o biserică în ajutorul femeilor care căutau alinare duhovnicească. La această biserică, veneau special să ţină slujbe doi dintre preoţii de la Mănăstirea Frăsinei.

La începutul acestui an, Mitropolia Olteniei a decis închiderea bisericii din vale pentru a nu exista riscul ca… prelaţii care coboară de la mănăstire la biserică, printre femei, să fie ispitiţi. Mitropolitul Irineu a considerat, însă, că interdicţia nu este suficientă şi ca să fie mai convingător a adăugat şi un blestem la adresa preoţilor şi a credincioşilor care s-ar putea gândi să încalce hotărârea.

Hotărâm în numele Sfintei Treimi ca de acum înainte și până la sfârșitul veacurilor, nimeni dintre monahi și cei hirotoniți, preoți sau diaconi, să nu mai coboare la această biserică. Cei care vor încălca această hotărâre sa cadă sub blestemul Sfântului Ierarh Calinic și sub blestemul nostru„, se arată în documentul transmis de Mitropolia Olteniei.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'