Un cuplu şi un "om al străzii" au inventat o poveste pentru ca lumea să doneze. Escrocherie de 400.000 dolari

Publicat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 17:11 // Actualizat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 17:11 // Sursa: romaniatv.net

Răsturnare de situaţie în Statele Unite, unde o strângere de fonduri pentru un om al străzii s-a dovedit a fi o escrocherie. Iniţial, un cuplu a adunat pentru bărbat peste 400 de mii de dolari din donaţii după ce cazul a impresionat o ţară întreagă. Acum, autorităţile şi-au dat seama că cei trei plănuiseră totul, ca să pună mâna pe suma de bani. Au ajuns cu toţii în arest şi riscă până la zece ani de închisoare.

Povestea a început anul trecut, când veteranul fără casă i-a dat ultimii săi bani unei tinere care rămăsese fără benzină. Întâmplarea a devenit virală, iar femeia şi iubitul ei au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru bărbat.

În total, cuplul respectiv a adunat peste 400.000 de dolari, dar cei trei au început să se certe pe bani. Bărbatul i-a acuzat pe tineri că au cheltuit cea mai mare parte a sumei, în timp ce el a primit doar o rulotă.

„Cred că e o ipocrizie să-mi spui că nu pot avea grijă de banii mei fiindcă i-aş putea cheltui pe droguri”, spunea Johnny Bobbit.

Scandalul a atras atenţia autorităţilor, care au stabilit că la mijloc este de fapt o escrocherie. Tinerii şi veteranul inventaseră povestea iniţială pentru a-i impresiona pe americani şi a putea strânge, astfel, o sumă mare.

„ Întreaga campanie a fost bazată pe o minciună. D'Amico, McClure şi Bobbitt au conspirat pentru a realiza o poveste credibilă, ca să-i convingă pe donatori să contribuie, iar acest lucru a funcţionat”, declară Scott Coffina, procuror.

Autorităţile au stabilit că tinerii au cheltuit 360 de mii de dolari din încasări, în timp ce veteranul a primit doar 75 de mii.

Acum, platforma online prin care s-a strâns suma a anunţat că donatorii îşi vor primi banii înapoi.

„(Ar fi scăpat dacă nu s-ar fi certat pe bani?) Este foarte posibil ca acest lucru să se fi putut întâmpla”, spune Scott Coffina, procuror.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
campanie de donatii escrocherii SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7509
RON
24 Mar
noapte 2 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H