Un cuplu şi un „om al străzii” au inventat o poveste pentru ca lumea să doneze. Escrocherie de 400.000 dolari

Răsturnare de situaţie în Statele Unite, unde o strângere de fonduri pentru un om al străzii s-a dovedit a fi o escrocherie. Iniţial, un cuplu a adunat pentru bărbat peste 400 de mii de dolari din donaţii după ce cazul a impresionat o ţară întreagă. Acum, autorităţile şi-au dat seama că cei trei plănuiseră totul, ca să pună mâna pe suma de bani. Au ajuns cu toţii în arest şi riscă până la zece ani de închisoare.

RomaniaTV.net
16 nov. 2018, 15:11
Un cuplu şi un „om al străzii” au inventat o poveste pentru ca lumea să doneze. Escrocherie de 400.000 dolari

Povestea a început anul trecut, când veteranul fără casă i-a dat ultimii săi bani unei tinere care rămăsese fără benzină. Întâmplarea a devenit virală, iar femeia şi iubitul ei au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru bărbat.

În total, cuplul respectiv a adunat peste 400.000 de dolari, dar cei trei au început să se certe pe bani. Bărbatul i-a acuzat pe tineri că au cheltuit cea mai mare parte a sumei, în timp ce el a primit doar o rulotă.

„Cred că e o ipocrizie să-mi spui că nu pot avea grijă de banii mei fiindcă i-aş putea cheltui pe droguri”, spunea Johnny Bobbit.

Scandalul a atras atenţia autorităţilor, care au stabilit că la mijloc este de fapt o escrocherie. Tinerii şi veteranul inventaseră povestea iniţială pentru a-i impresiona pe americani şi a putea strânge, astfel, o sumă mare.

„ Întreaga campanie a fost bazată pe o minciună. D’Amico, McClure şi Bobbitt au conspirat pentru a realiza o poveste credibilă, ca să-i convingă pe donatori să contribuie, iar acest lucru a funcţionat”, declară Scott Coffina, procuror.

Autorităţile au stabilit că tinerii au cheltuit 360 de mii de dolari din încasări, în timp ce veteranul a primit doar 75 de mii.

Acum, platforma online prin care s-a strâns suma a anunţat că donatorii îşi vor primi banii înapoi.

„(Ar fi scăpat dacă nu s-ar fi certat pe bani?) Este foarte posibil ca acest lucru să se fi putut întâmpla”, spune Scott Coffina, procuror.