Un cutremur cu magnitudine mare s-a produs luni dimineață. Unde a fost resimțit

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc luni în provincia indoneziană Papua, a anunţat agenţia naţională de geofizică. Nu există pericol de tsunami, potrivit agenției.

03 iul. 2023, 08:19
Un cutremur cu magnitudine mare s-a produs luni dimineață. Unde a fost resimțit

Cutremur cu magnitudinea 6,2 în provincia indoneziană Papua. Epicentrul cutremurului a avut loc la o adâncime de 33 kilometri, anunţă INFP.

Cutremurul a fost puternic resimţit în Jayapura, capitala provinciei Papua, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Ignatius Benny Ady Prabowo.

Cutremur puternic, pământul s-a zguduit serios vineri seară. Se aşteaptă şi alte replici

Un seism cu magnitudinea peste 6 a fost înregistrat, luni dimineață, a anunţat agenţia naţională de geofizică.Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc luni în provincia indoneziană Papua, a anunţat agenţia naţională de geofizică, precizând că nu există pericol de tsunami.

Epicentrul cutremurului a avut loc la o adâncime de 33 km pe uscat. Cutremurul a fost puternic resimţit în Jayapura, capitala provinciei Papua, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Ignatius Benny Ady Prabowo, adăugând că nu au fost raportate imediat pagube sau victime.

A fost cutremur cu magnitudine 5.6. Seismologul Mihai Diaconescu: „Ne așteptăm să se întâmple oricând un cutremur mai mare”

Indonezia se află de-a lungul aşa-numitului „Inel de Foc al Pacificului”, zonă foarte activă seismic, unde diferite plăci ale scoarţei terestre se întâlnesc şi generează un număr mare de cutremure şi activitate vulcanică.

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,7 grade in Tonga 

Seismul a avut loc la ora 10h27min UTC (ora locala 23h27min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Tonga din Oceanul Pacific.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 224 km si a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita in Tonga, dar nu s-au inregistrat pagube. De asemenea, nu a existat risc de tsunami, deoarece seismul a fost de tip subcrustal, de mare adancime.