Un decan şi mai mulţi profesori de la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, suspectaţi de furt

Scandal fără precedent la Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti, unde un decan şi alţi profesori universitari sunt suspectaţi că au deturnat taxele de şcolarizare ale studenţilor către propriile firme.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 09:47
Un decan şi mai mulţi profesori de la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, suspectaţi de furt

Totul a fost descoperit în urma unui control intern. Taxele de examen plătite de studenţi nu au mai ajuns în conturile universităţii, ci în cele ale unor societăţi private. Banii sunt ai studenţilor la masterul în economie.

„Din taxele acelea, care s-au plătit la cel care a recrutat studenţii, nu au ajuns banii în totalitate în conturile universităţii. S-au dus în conturi, s-ar putea să fie nişte conturi ale unor firme”, a declarat profesor Nicolae Paraschiv, preşedintele comisiei de control.

Deocamdată nu se ştie cu exactitate despre ce sumă este vorba. Cert este că studenţii nu vor mai fi puşi să plătească din nou.

„Studenţii care au fost şcoliţi în zona Timişoara şi care în loc să plătească în conturile Univerităţii din Timişoara au plătit în contul unei firme, a două firme, asta nu ştim, care ar aparţine lui Roşeţ, aşa cum aţi auzit, rector universitar la UPG Ploieşti”, a declarat Mihai Coloja, rector UPG Ploiesti.

„Reclamaţia a fost formulată de reprezentanţii Centrului Universitar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. În acest moment sunt efectuate cercetări pentru a se stabili dacă cele reclamate se confirmă, urmând ca în funcţie de rezultatul acestor cercetări să fie stabilită şi competenţa de soluţionare”, a declarat un reprezentat al poliţiei.

În total, şase profesori universitari au fost sancţionaţi, iar trei dintre ei au fost concediaţi. Sancţiuni au primit şi trei secretare ale universităţii.