Un deputat britanic VA CONTROLA PERSONAL frontiera, la 1 ianuarie, pentru a vedea CÂŢI ROMÂNI VIN

Deputatul laburist Keith Vaz a anunţat că va controla personal frontiera britanică la 1 ianuarie 2014 când vor fi eliminate restricţiile de liberă circulaţie pentru români şi bulgari, relatează cotidianul Huffington Post în ediţia electronică.

RomaniaTV.net
21 dec. 2013, 06:58
Un deputat britanic VA CONTROLA PERSONAL frontiera, la 1 ianuarie, pentru a vedea CÂŢI ROMÂNI VIN

La 1 ianuarie 2014 măsurile care restricţionează stabilirea românilor şi a bulgarilor în Marea Britanie vor fi eliminate.

Keith Vaz, şeful Comitetului pentru Afaceri Interne, a declarat vineri că intenţionează să meargă pe aeroportul Luton împreună cu un alt membru al comitetului, Mark Reckless, dis de dimineaţă pe 1 ianuarie pentru a vedea câţi români vin, „doar pentru a fi sigur”.

„Primul zbor din România aterizează la 7:40 dimineaţa”, a declarat el. „Al doilea zbor aterizează la ora 21. Vom fi acolo pentru primul zbor pentru a vedea ce măsuri au fost împlementate şi câţi oameni vin”.

Vaz a mai declarat că dacă este nevoie să verifice controalele vamale „cu propriii săi ochi” atunci este pregătit să o facă.

Citeşte şi Lovitură pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie. Se aplică de la 1 ianuarie 2014

Vaz a făcut aceste declaraţii în cadrul unei dezbateri în Camera Comunelor privind impactul pe care îl vor avea migranţii români şi bulgari. Joi, ambasadorul român la Londra a declarat pentru The Huffington Post că „defăimarea” ţării sale trebuie să înceteze. Acesta a insistat că este foarte probabil ca mai puţini români să decidă să se mute în Marea Britanie în 2014 faţă de anii precedenţi.