Lucian Şova a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor: „Sunt un om de onoare”

Lucian Şova a demisionat de la conducerea Ministerului Transporturilor. Lucian Şova şi-a depus joi demisia la cabinetul premierului Viorica Dăncilă după ce CEx al PSD a decis prin vot să-i ceară lui şi vicepremierului Paul Stănescu să demisioneze, astfel încât Klaus Iohannis să nu mai aibă încă un motiv să refuze noile propuneri ale PSD pentru ministerul Transporturilor, respectiv ministerul Dezvoltării. În locul său, PSD l-a propus pe trezorierul partidului, Mircea Drăghici.

RomaniaTV.net
22 nov. 2018, 08:27
Lucian Şova a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor: „Sunt un om de onoare”

Lucian Şova a anunţat joi, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern comună cu Republica Moldova, că şi-a depus demisia la Cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

„Sunt un om de onoare”, a spus Lucian Şova presei.

Ştirea iniţială:

„Nu am discutat personal cu dânsul, am discutat cu colegii şi există toate premizele ca în această dimineaţă cel puţin domnul Şova să limpezească pe partea de Minister al Transporturilor această dilemă dacă avem în această zi posibilitatea să instalăm un nou ministru la Transporturi îndiferent de ceea ce domnul preşedinte Iohannis hotărăşte legat de revocare. Mi se pare normal ca un prim-ministru să-şi construiască echipa, să propună şi să nu aştepte după un preşedinte o revocare sau o lipsă de dorinţă de revocare”, a spus deputatul PSD Valeriu Steriu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Întrebat dacă Lucian Şova îşi va depune demisia astăzi, Valeriu Steriu a răspuns: „Da, asta se aşteeaptă!”.

„Domnul Şova va demonstra în acest fel că este un om de echipă, care merită mai departe să rămână în echipă şi să-şi aducă expertiza pe domenile dânsului la nivelul Parlamentului”, a continuat Steriu. 

Întrebat dacă Paul Stănescu va demisiona şi el din funcţia de ministru al Dezvoltării, Valeriu Steriu s spus că: „Sper personal că domnul Paul Stănescu doreşte la rândul lui să rămână în această echipă şi că are toate intenţiile să normalizeze această situaţie foarte complicată”. 

Comitetul Executiv al PSD a decis luni revocarea din funcţie a lui Lucian Şova de la Transporturi şi a lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, respectiv numirea Olguţei Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării. Solicitările PSD au fost respinse însă de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel că miercuri, Comitetul Executiv al PSD, reunit la Parlament, a decis ca Lia Olguţa Vasilescu să fie noua propunere pe care o vor înainta președintelui Klaus Iohannis pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltării, respectiv funcţia de vicepremier. Pentru Ministerul Transporturilor, PSD îl propune pe Mircea Drăghici.

Viorica Dăncilă a declarat, după ședința CEX a PSD, că Lucian Șova, ministrul Transporturilor, și Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, refuză să demisioneze din funcțiile pe care le dețin, deși ei au fost remaniați.

„Am trimis deciziile de revocare ale celor doi miniștri. Eu sper ca ceea ce solicită un premier al României să fie luat în calcul de președinte. Nu pot răspunde eu de ce ei nu vor să demisioneze. Eu sper ca domnul președinte să facă aceste numiri. Nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Sper să facă aceste nominalizări, având în vedere că trebuie să mergem la Bruxelles, să ne întâlnim cu colegiul comisarilor”, a declarat Viorica Dăncilă.