Un deţinut s-a spânzurat în centrala termică a Penitenciarului Codlea

Un brașovean condamnat pentru omor, care-și ispășea pedeapsa de mai bine de un an în Penitenciarul Codlea, în regim semideschis, a fost găsit în această dimineață atârnând de o grindă, în centrala termică a închisorii. 

RomaniaTV.net
11 dec. 2015, 19:46
Un deţinut s-a spânzurat în centrala termică a Penitenciarului Codlea

Un deţinut, în vârstă de 42 de ani, și-a făcut un ștreang din șireturile pantofilor cu care era încălțat. Bărbatul se afla în tura de noapte, având voie de muncească.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache, deținutul a fost găsit la ora 4.10, de șeful de tură care-l verifica din când în când, astfel că s-a dat alarma imediat, la fața locului fiind solicitată intervenția echipajului medical al închisorii, dar a fost chemat și un echipaj SMURD. S-au încercat manevrele de resuscitare minute în șir, din păcate fără rezultat, iar la ora 4.36 a fost constatat decesul.

Conform procedurii, după cum ne-a comunicat reprezentantul închisorii, la scurt timp a fost informată familia deținutului, precum și Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, care a demarat o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs suicidul. Din spusele purtătorului de cuvânt, bărbatul nu ar fi lăsat nici un bilet prin care să-și justifice gestul.

Acesta este primul deținut din acest an care-și pune capăt zilelor în închisoarea din Codlea. Ultimul caz a fost înregistrat anul trecut, când un deținut de la Penitenciarul Codlea a fost găsit spânzurat de grilajul de la geamul băii camerei de deținere și a decedat ulterior la spital. Verificările efectuate au relevat că sinuciderea a survenit pe fondul unei vești proaste primite de la familie cu privire la starea medicală a fiicei sale.