Un document-cheie din dosarul criminalului de la Perla, pasat de la MAI la Poliţia Capitalei

Jurnaliştii România TV au aflat, pe surse, că din dosarul lui Gheorghe Vlădan lipseşte evaluarea psihologică. Cu toate astea, dosarul a fost aprobat de la vârful Ministerului Afacerilor Interne peste capul celor din Poliţie. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a explicat că la dosarul lui Vlădan există un aviz eliberat de un specialist de la policlinica MAI.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 20:39
Un document-cheie din dosarul criminalului de la Perla, pasat de la MAI la Poliţia Capitalei

Potrivit unei modificări de lege, în 2011, posesorii de arme letale din România ar fi trebuit reevaluaţi psihologic. Din dosarul lui Vlădan, ar lipsi, însă, această evaluare, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Prin urmare, jurnaliştii România TV au trimis Ministerului de Interne trei întrebări referitoare la dosarul lui Vlădan:

  • La ce dată a fost aprobat dosarul de obţinere a permisului port armă al lui Gheorghe Vlădan?
  • Cine a semnat expertiza psihologică din acest dosar, dacă această expertiză a existat?
  • Cine este persoana din DGPMB care a aprobat acest dosar?

Răspunsul MAI a fost, însă, următorul: „Urmare la solicitare dumneavoastră, vă comunicăm faptul că din data de 05.03.2012, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 5.03.2012”.

„Ministerul Afacerilor Interne nu a refuzat să răspundă la întrebări – am termis solicitarea spre soluţionare la Poliţia Capitalei, întrucât datele sunt de competenţa poliţiei (…) Este o anchetă în lucru, iar noi nu putem comunica informaţii suplimentare”, a declarat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, Alina Ienciu, director de comunicare la MAI. Aceasta a pasat explicaţiile în curtea Poliţiei Capitalei.

Alina Ienciu a mai spus că ministrul de Interne a dispus ca Corpul de Control să efectueze o anchetă laPoliclinica MAI, unde se află şi dosarul lui Vlădan. Ea a precizat că dacă lipsesc documente din dosar, se vor dispune măsurile legale.

Diana Sarca, purtător de cuvât al Poliţiei Capitalei, a intervenit şi ea telefonic marţi seară la România TV, pentru a furniza răspunsurile la întrebările adresate de jurnalişti.

Dosarul pentru permisul port-armă al lui Gheorghe Vlădan a fost aprobat pe 16 decembrie 2010. Avizul psihologic a fost eliberat de un medic specialist de la policlinica MAI (…) Directorul adjunct al DGPMB, domnul chestor Marinescu, l-a semnat, conform normelor în vigoare de la acea dată (…) Legea s-a modificat anul trecut şi s-a înăsprit, se cer acum mai multe documente decât atunci”, a explicat Diana Sarca.

Ea a precizat că, dacă persoana avea deja permisul de port-armă, o nouă expertiză psihologică nu era necesară şi  în 2011.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a subliniat că toţi posesorii de arme au fost verificaţi la sfârşitul anului 2011. În urma acestor verificări, Vlădan deţinea arma în condiţiile prevăzute de lege.