Un echipaj Off Road din Craiova, format din opt persoane, pleacă într-o călătorie de 5.500 kilometri în Caucaz

Un echipaj format din opt persoane al unui dealer Ford din Craiova inițiază în această lună o călătorie de aproximativ 5.500 km în 11 zile în Munții Caucaz cu scopul promovării aventurii Off Road cu Ford Ranger.

RomaniaTV.net
08 iun. 2016, 17:33
Un echipaj Off Road din Craiova, format din opt persoane, pleacă într-o călătorie de 5.500 kilometri în Caucaz

Adrian Mărășescu, directorul de vânzări al Ford Plusauto din Craiova, membru al echipajului, a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că mașinile au fost pregătite pentru a fi testate în Munții Caucaz.

‘Munții Caucaz sunt paradisul off-road-ului și acolo vrem să testăm aceste mașini de serie, să vedem de ce sunt capabile. Noi știm din teorie, dar acum vrem și în practică. Ca să fac o comparație (a Munților Caucaz — n.r.) traseul este ca Transfăgărășanul nostru, dar numai cu pământ, nu cu două benzi, ci cu traversare de drumuri, de văi, de ape, deci ceva mai dificil’, a spus Adrian Mărășescu, organizatorul expediției.

Potrivit membrilor echipajului, traseul de aproximativ 350 de km din Munții Caucaz nu a mai fost parcurs niciodată cu autoturisme. Ei spun că au emoții, deși se antrenează de mai bine de jumătate de an.

‘Suntem o gașcă de off-road care vrea să-și atingă limitele, să vedem până unde putem ajunge, ca de altfel și mașinile acestea. Limitele noastre sperăm să nu fie oprite în Caucaz și să le depășim. Oricum, Caucazul va fi o experiență inedită. Traseul cred că va fi cel mai dificil, pentru că nu s-a urcat absolut deloc până acolo cu mașinile, doar pe jos. Noi sperăm să ajungem la cota 3.200 m, de acolo vom vedea dacă se poate și mai sus. Ne pregătim de peste șase luni, dar psihic, fizic și emoțional, abia acum începem să ne dăm seama de riscurile care pot să apară în expediția asta’, a afirmat Răzvan Iancu, membru al echipajului.

Traseul va cuprinde o parte din România, traversarea Bulgariei și Turciei, o parte din Georgia, cu traversarea Munților Caucaz, din care o porțiune de aproximativ 350 km de drumuri de pământ și off-road.

Expediția va promova și locuri din țările prin care echipajul va trece, iar câteva puncte de interes vor fi: Fabrica Ford Romania SA și Plusauto (Craiova), Casa Poporului — Palatul Parlamentului București; Varna, Bulgaria; Istanbul, strâmtoarea și podul Bosforului; Fabrica Ford Otosan de la Kocaeli; Sarpi, la granița turco-georgiană; Batumi, capitala Republicii Autonome Ajaria, Georgia: Mestia — Kutaisi — traversarea Munților Caucazul de Nord, zona de Off-Road.

Echipajul este compus din: Mircea Liviu Nistor — coordonator expediție, Adrian Mărășescu — planificare, promovare; Constantin Furnica — inginer, pregătire mașini; Cristian Ionescu — specialist mediu, translator limba rusă; Răzvan Iancu — Ford Ranger specialist; Marius Mihai — inginer, coordonator tehnic; Claudiu Martin — inginer, coordonator tehnic și Radu Guramulta — jurnalist de specialitate la 4x4Whells.