TRAGEDIE la Târgovişte: Un elev a MURIT după ce a fost înjunghiat în apropierea liceului

Un elev din Târgovişte a fost  înjunghiat la gât, luni, în apropierea Colegiului Economic "Ion Ghica". Elevul de 15 ani a murit la spital. Suspectul, un băiat de 18 ani, a fost prins pe o stradă din oraş şi a fost dus la sediul Poliţiei pentru audieri.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 11:29

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic şi se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală”, a spus Anton.

„Elevul a murit, am fost şi noi informaţi, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât”, a spus Anton.

Suspectul este un băiat de 18 ani. „Se pare că tânărul se afla la aproape 200 metri de unitatea de învăţământ. Principalul suspect este identificat, urmează să demarăm activităţile pentru prinderea lui. Acesta are 18 ani. Ancheta este în desfăşurare”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Raluca Florescu.

Elevul înjunghiat a fost transportat cu o maşină a Poliţiei la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, însă medicii nu l-au mai putut salva.

„Ancheta este în curs de desfăşurare. O echipă de criminalişti s-a deplasat la faţa locului. Se efectuează verificări şi cercetări”, a declarat Raluca Sorescu, de la IPJ Dâmboviţa.

Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte este situat în centrul oraşului, lângă Prefectura Dâmboviţa şi în apropierea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Băiatul a ajuns la urgenţe în stop cardio respirator iresuscitabil. S-a încercat resuscitarea timp de 30 de minute, dar fără succes (…) Este o plagă tăiată la nivelul cervical stâng – în zona gâtului„, a declarat Elena Ionescu, purtător de cuvânt al spitalului judeţean.

Directorul Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, profesor Suzana Ilie, a declarat că elevul de clasa a IX-a care a decedat după ce a fost înjunghiat în apropierea unităţii de învăţământ avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare.

„Bănuim că a fost un conflict, elevul care a decedat era în clasa a IX-a. Nu am mai avut astfel de situaţii, era un copil bun, a participat la balul bobocilor, unde a şi câştigat. Nu crea probleme disciplinare şi avea rezultate bune la şcoală. Repet nu am mai avut astfel de incidente cu o asemenea tragedie, practic tragedia a avut loc într-un gang de trecere pe unde merg nu numai elevi, ci şi adulţi, este în plin centru. Este inexplicabil ce s-a întâmplat”, a spus directorul Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte.

Ea a mai afirmat că unitatea de învăţământ se preocupa de situaţia elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulţi indivizi dubioşi îi căutau frecvent pe aceşti elevi”.

„Situaţia disciplinară de la clasele a IX-a ne-a preocupat mereu deoarece avem semnale că mai mulţi indivizi dubioşi îi căutau frecvent pe aceşti elevi. Noi avem doi paznici care nu le-au permis intrarea în şcoală a acestora şi am convocat comitetul de părinţi la clasa a IX-a spunându-le oamenilor că există anumiţi copii care au legătură cu indivizi dubioşi. Noi ne-am pus probleme de ordine şi siguranţă în şcoală, dar uitaţi-vă că s-a întâmplat lângă şcoală, la mică distanţă, pe acest gang de trecere”, a spus Suzana Ilie.

La aproximativ o oră de la incident, principalul suspect în cazul uciderii elevului de clasa a IX-a a fost prins pe o stradă din Târgovişte şi a fost dus cu o dubă la sediul Poliţiei Municipale Târgovişte pentru audieri.

Acesta are 18 ani şi este din localitatea Răzvad, comună limitrofă municipiului Târgovişte.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Raluca Florescu, a declarat, potrivit Mediafax, că elevul şi suspectul nu se cunoşteau. „Elevul şi suspectul nu se cunoşteau, a fost vorba despre un conflict spontan„, a spus Florescu.


 


loading...