Un elev a tras cu arma într-o şcoală din Germania pentru că se certase cu prietena lui

Elevul a tras cu arma în şcoala în care învăţa pentru că se certase cu prietena lui. Poliţia germană l-a arestat marţi pe adolescentul în vârstă de 14 ani înarmat, care s-a refugiat timp de mai multe ore într-o sală sportivă, după ce a tras focuri de armă în şcoala sa din Bavaria, fără a răni vreo persoană.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 07:45
Un elev a tras cu arma într-o şcoală din Germania pentru că se certase cu prietena lui

Băiatul era supărat pentru că se certase cu prietena lui, care îl părăsise. El fusese văzut de colegii săi de la o şcoală din Memmingen (landul Bavaria) cu două arme. Acestea erau deja încărcate şi, cu una dintre ele, băiatul a tras un foc de armă spre uşa de la intrarea în şcoală.

A fugit apoi. În şcoală a fost declanşată alarma şi toţi cei 280 de elevi prezenţi în instituţie au primit ordin să nu iasă din clase. Profesorii au încuiat uşile claselor cu cheia şi a fost chemată poliţia. Adolescentul s-a retras într-o sală de sport, unde a tras, sporadic, mai multe focuri de armă în aer.

Poliţiştii au încercuit sala sportivă din oraşul Memmingen şi, timp de mai multe ore, au încercat să-l convingă să se predea, după cum relatează presa germană. Conform postului public de televiziune, ZDF, poliţiştii se temeau că va încerca să se sinucidă.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită şi, se pare, că elevul nu vroia să împuşte pe nimeni.

Potrivit postului de ştiri n-tv, cele două arme îi aparţin tatălui adolescentului. Băiatul primeşte acum asistenţă psihologică, fiind, după toate aparenţele, într-o stare de depresie.

La 11 martie 2009, un adolescent de 17 ani a ucis 15 persoane, între care nouă colegi de clasă şi trei profesori, când a deschis focul în şcoala sa din apropiere de Stuttgart. După atac a fugit, apoi s-a sinucis.

Acest atac armat a generat o polemică în Germania şi a determinat o înăsprire a legislaţiei privind portul armelor.