Un elev de 17 ani a murit la o şcoală de vară. Băuse multe băuturi energizante şi fumase două pachete de ţigări în ultimele ore

Un elev a murit la o şcoală de vară din Iași. Băiatul de 17 ani s-a prăbușit inconștient după ce a fumat mult şi a băut patru doze de energizant. Familia, prietenii și toți cei care l-au cunoscut au venit să îi aducă un ultim omagiu tânărului. Toată lumea este în stare de șoc și nu înțeleg de ce s-a ajuns la o asemenea tragedie.

13 iul. 2023, 13:38
Un elev de 17 ani a murit la o şcoală de vară. Băuse multe băuturi energizante şi fumase două pachete de ţigări în ultimele ore

Un elev de 17 ani a murit la o şcoală de vară organizată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Ianis a vrut să descopere viața de student și s-a înscris la școala de vară, organizată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. A fost cazat la cămine, alături de ceilați participanți la tabără.

Din primele date, elevul s-a trezit noaptea trecută din somn, i-a spus unui coleg că nu poate să respire şi s-a prăbuşit la pământ. Colegii băiatului au sunat imediat la 112, iar un student la Facultatea de Geografie și Geologie i-a sărit în ajutor și a început manevrele de resuscitare până au ajuns medicii la fața locului. Ajunși la fața locului, băiatul se afla în stop cardio-respirator și au continuat și ei manevrele de resuscitare.

Din păcate, manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat, fiind declarat decesul.

Citește și: Daniel și Ștefan, doi frățiori români, au murit înecați în Italia. Cheltuielile pentru înmormântare vor fi acoperite de biserica catolică

„Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD, care a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect făcut de acel tânăr. S-a continuat resuscitarea avansată, pacientul fiind în fibrilaţie ventriculară iniţial de stop cardio-respirator, ulterior asistolă”, a declarat coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, citată de observatornews.ro.

Citește și: Moartea culturistului român de 30 de ani, înecat în apă de un metru, atrage semne de întrebare în presa străină

Potrivit reprezentatului SMURD, colegii elevului mort au povestit că acesta ”consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze, şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări”.

Poliția a deschis dosar penal.

Colegii lui s-au strâns și i-au adus un ultim omagiu. De asemenea, lângă sicriul lu Ianis, tatăl a adus câinele familiei care îl iubea foarte mult pe băiat. Tatăl a îngenunchiat în fața sicriului și și-a luat rămas bun de la el.