Un elev de etnie romă care a absolvit clasa I a devenit învăţător pentru mama şi fraţii lui

Trandafir este elev la Şcoala Gimnazială ”Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc şi a terminat clasa I cu rezultate excepţionale. Învăţătoarea are numai cuvinte de laudă la adresa lui. Odată ce a dobândit cunoştinţele necesare, băiatul şi-a învăţat şi mama să scrie cu litere de tipar pentru a nu mai fi nevoită să semneze cu degetul.

25 iun. 2021, 13:29
Un elev de etnie romă care a absolvit clasa I a devenit învăţător pentru mama şi fraţii lui

Trandafir a reuşit, în acest an şcolar deosebit de greu pentru elevi, nu doar să învețe să scrie de mână, dar a prins drag de carte și a legat prietenii de suflet cu toți colegii săi. Pe colegii lui îi numește frați. În plus, a împărtăşit cunoştinţele sale şi cu mama şi fraţii lui. Are opt fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani.

Trandafir termină clasa I, într-un an școlar greu, în care elevii de clasa I au învățat să scrie de mână online, cu rezultate foarte bune. Ne-ar plăcea să-l auziți citind și cât de frumos povestește, să-l vedeți cu câtă bucurie și grijă scrie. Si ce frumos îi este scrisul, ca sufletul lui. Ochișorii îi sclipesc de fiecare dată când ia cartea în mână, când răspunde la lecții sau participă la orice altă activitate. Le spune colegilor frați și îi iubește nespus, recunoscător pentru grija fiecăruia și a tuturor la un loc de a nu se simți cu nimic diferit, de a le fi coleg și prieten de școală, de joacă, de copilărie fericită. Nu a lipsit la nicio oră și, în lunile în care i-a fost greu cu școala online, l-am luat acasă și am învățat împreună pentru că n-avea cine să-l ajute. și dragul meu Trandafir a devenit, la rându-i, învățător pentru frații săi, fie ei mai mici sau mai mari. Trandafir visează să ajungă OM și să ajute, la rându-i!”, povestește cu mândrie învăţătoarea Nicoleta Bogoș pentru Obiectiv de Suceava.

După ce i-a cunoscut povestea de viață, învățătoarea împreună cu părinții colegilor de clasă și-au propus să îi înfrumusețeze existența, atât cât își permit, iar trandafir nu a pregetat niciun efort să-şi arate recunoştinţa. Micuţul sa străduit din răsputeri să se ridice la nivelul așteptărilor celor care i-au oferit șansa unui viitor bun, deşi situația de acasă nu i-a fost întotdeauna favorabilă.

Citeste si Accident grav în Bistriţa. Maşina răsturnată a ajuns la fereastra dormitorului GALERIE FOTO

Învățătoarea Nicoleta Bogoș și colaboratorii ei, prin Asociația ”Licuricii Fericiți”, au înființat în luna martie a acestui an Centrul Educațional pentru copiii vulnerabili ”Licuricii”, în Câmpulung Moldovenesc. Proiectul îşi propune să susțină cu rechizite școlare și burse motivaționale elevii aflați în dificultate printre care se află și Trandafir. În cadrul centrului copiii primesc zile de școală, ajutor la teme, activități specifice vârstei școlare și tot ce au nevoie pentru a putea învăţa în condiţii apropiate de cele normale.

Timp de cinci ore pe zi, copiii au parte de ajutor specializat la temele pentru acasă, de masă caldă, rechizite, activități recreative și de dezvoltare personală, ateliere de limba engleză și cultură generală, activități sportive, consiliere și orientare școlară, consiliere psihopedagogică, logopedie, ateliere de creație, toate într-un mediu prietenos, cu respectarea tuturor măsurilor de si­guranță.

Citeste si Cora retrage de pe piaţă un sortiment de broccoli în care s-a depistat pesticid peste limita admisă