Un elev din Bucureşti a ajuns la spital după ce a fost STRÂNS DE GÂT de un coleg

Un elev de clasa a VI-a de la Şcoala 193 din Capitală a făcut atac de panică şi a ajuns la spital după ce a fost strâns de gât de un coleg, infromează România TV.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 10:38
Un elev din Bucureşti a ajuns la spital după ce a fost STRÂNS DE GÂT de un coleg

UPDATE 19.00 Elevul strâns de gât de un coleg a fost internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde va rămâne sub supraveghere, deoarece are o tuse iritativă, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Raluca Alexandru. El a fost adus la „Grigore Alexandrescu” de la Spitalul Universitar.

„Doi elevi se băteau, iar unul dintre ei a făcut atac de panică. Pacientul era conştient, echilibrat, cooperant, a fost dus la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru analize suplimentare (…) Nu sunt probleme deosebite”, a declarat, la România TV, Bogdan Opriţa, medic coordonator SMURD.

Opriţa a precizat că elevul nu prezintă traumatisme evidente, dar strânsul de gât ar fi fost într-adevăr mecanismul prin care s-a produs atacul de panică.

Băiatul are un traumatism în regiunea cervicală şi va fi transferat la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a solicitat conducerii Şcolii numărul 193 din Drumul Taberei să facă o anchetă de acest caz, scrie Mediafax.

„Am solicitat o cercetare în acest caz, să fie chemaţi la şcoală părinţii şi, de asemenea, să se analizeze dacă în momentul producerii altercaţiei existau profesori în preajmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

În astfel de situaţii, elevul este sancţionat prin scăderea notei la purtare, a spus Banu, precizând însă că orice sancţiune se va da, trebuie analizată gravitatea faptei.

Conform datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi cel al Municipiului Bucureşti pentru ultimele 3 luni (martie – mai 2012), numărul cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite petrecute în şcolile din România a fost de peste 4.000.