Un elev din Gorj a fost admis la cinci universităţi din Marea Britanie. A ales să studieze la Oxford

Adrian Mihai Radu este absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Tânărul a fost admis la cinci universităţi din Marea Britanie. Acesta  a ales să studieze la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume: Oxford.

23 sept. 2016, 05:41
Un elev din Gorj a fost admis la cinci universităţi din Marea Britanie. A ales să studieze la Oxford

Adrian Mihai Radu va studia ingineria la Oxford. El a susţinut un exament la matematică şi fizică.

Mai întâi a trebuit să îmi compun o prezentare sumară, un fel de CV, pe care am trimis-o în septembrie, alături de o scrisoare de recomandare de la un profesor. În noiembrie a trebuit să susţin un examen de Matematică şi Fizică la Bucureşti, după rezultatele căruia am fost chemat la un interviu la mijlocul lui decembrie. Am primit răspunsul câteva săptămâni mai târziu„, a declarat tânărul.

Adrian Mihai Radu vrea să lucreze o perioadă în Marea Britanie, după terminarea studiilor. În România se va întoarce doar dacă va găsi un loc de muncă asemănător.

Începând cu clasa a VII-a, tânărul a participat în fiecare an la etapa naţională a olimpiadei de Fizică, unde a reuşit să obţină patru medalii de argint din cele şase participări. În anul 2012. Adrian Mihai Radu a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, în Iran, unde a obţinut, de asemenea, medalie de argint.

CITEŞTE ŞI: Un elev din Constanţa, medaliat cu aur la olimpiade internaţionale, curtat de universităţi de prestigiu din SUA