Un elev român, invitat la Congresul SUA, după ce a câştigat un concurs internaţionale de eseuri

Elevul Cristian Necula, membru al Clubului de literatură de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, a participat în aprilie la o prelegere susţinută de congresmeni cu privire la colaborarea interculturală, după ce a câştigat un concurs internaţional de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform din Huston.

RomaniaTV.net
19 apr. 2013, 10:33
Un elev român, invitat la Congresul SUA, după ce a câştigat un concurs internaţionale de eseuri

Elevul constănţean este în clasa a XII-a şi a participat la respectiva competiţie alături de peste 500 de adolescenţi din 40 de ţări şi s-a clasat al doilea din Europa şi printre primii 30 din lume, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Liceului Internaţional de Informatică, Ioana Stochiţă, a precizat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că ceremonia de premiere a avut loc la Washington, Cristi Necula călătorind în SUA în mod gratuit, însoţit de mama lui.

„Titlul eseului realizat de el este „National Security – both sides of the Spectrum”, în care a ales să răspundă la întrebarea: „Cum se pot adapta imigranţii şi e necesar ca locuitorii ţării gazdă să-şi ajusteze stilul de viaţă pentru a-i integra?”. Soluţia propusă de Cristi este adoptarea unei căi de mijloc, prin care imigranţii îşi pot păstra tradiţiile şi valorile culturale specifice, dar în acelaşi timp fără a se organiza în enclave separate, refuzând integrarea. De asemenea, poporul adoptiv trebuie să accepte diferenţele culturale ale acestora, să-i sprijine în a se integra, nepermiţându-le organizări separate”, a informat reprezentanta unităţii de învăţământ din Constanţa.