Un ELEV ROMÂN, PREMIAT DE NASA, vrea să facă o mână robotică controlată prin unde cerebrale

Adrian Vulpe-Grigoraşi, elev la Colegiul Naţional "Radu Greceanu" din Slatina, care a obţinut în luna mai premiul al doilea la un concurs internaţional de proiecte pentru dezvoltarea unei staţii spaţiale internaţionale organizat de NASA, vrea să realizeze o mână robotică controlată prin unde cerebrale.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 14:28
Un ELEV ROMÂN, PREMIAT DE NASA, vrea să facă o mână robotică controlată prin unde cerebrale

Adrian Vulpe Grigoraşi, elev în clasa a XI-a, a declarat că, deşi a obţinut în luna mai două premii la concursuri internaţionale de proiecte informatice, vrea să rămână să studieze în România şi să ajungă student al Academiei Tehnice Militare pentru a-şi continua proiectele, potrivit Agerpres.

El a obţinut medalia de aur la concursul internaţional de proiecte informatice „InfoMatrix”, organizat în perioada 16-20 mai la Bucureşti, de Universitatea Lumina, pentru că a realizat o mână robotică ce imită mişcările unei mâini umane. La acest concurs au participat competitori din 55 de ţări.

La un concurs organizat de NASA, în perioada 22-29 mai, la San Diego (California), Adrian a prezentat proiectul unei staţii spaţiale internaţionale şi a obţinut premiul al doilea. În competiţie au fost înscrise proiecte ale unor participanţi din 35 de ţări.

„Nu mă aşteptam să obţin aceste premii, deoarece a fost o concurenţă foarte mare, dar faptul că le-am obţinut mă încurajează să dezvolt proiecte noi şi să continui proiectul mâinii robotice, să îl dezvolt astfel încât aceasta să poată fi controlată prin unde cerebrale. Vreau să rămân să studiez în România. Şi aici sunt foarte mulţi oameni de valoare şi vreau să mă număr printre ei. Îmi doresc să studiez la Academia Tehnică Militară”, a declarat Adrian.