Un elicopter militar turc a aterizat în Grecia. Mebrii echipajului au cerut azil. Grecii îi extrădează

Un elicopter militar turc a aterizat sâmbătă la prânz pe aeroportul elen Alexandroupolis iar cei opt membri ai echipajului au solicitat azil politic, informează presa locală. Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că cei opt militari care au fugit în Grecia la bordul unui elicopter vor fi extrădaţi, relatează The Independent.

16 iul. 2016, 10:53
Un elicopter militar turc a aterizat în Grecia. Mebrii echipajului au cerut azil. Grecii îi extrădează

Elicopterul a intrat în spațiul aerian grec fără a solicita permis, iar pilotul a invocat o defecțiune mecanică.

Potrivit mediilor elene, poliția i-a condus pe membrii echipajului elicopterului la poliția din Alexandroupolis, în nord-estul Greciei, aproape de frontiera cu Turcia.

Citeşte şi Elicopter sirian cu doi piloţi ruşi, DOBORÂT în apropiere de Palmira VIDEO

Cei opt militari turci au cerut azil politic în Grecia, în urma evenimentelor din noaptea de vineri spre sâmbătă, din Turcia, unde a o lovitură de stat a eşuat.

Turcia a cerut guvernului de la Atena să-i predea pe cei opt militari turci care au fugit în Grecia cu un elicopter militar turc, a anunțat pe Twitter șeful diplomației de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că cei opt militari care au fugit în Grecia la bordul unui elicopter vor fi extrădaţi, relatează The Independent.

Oficialul a anunţat pe Twitter că a discutat cu omologul său elen, Nikos Kotzias, care a confirmat că extrădarea va avea loc.