Din ce specie este creatura uriașă care a șocat lumea. Ce spun specialiștii VIDEO

Creatura care a șocat lumea prin dimensiunile sale ar fi, de fapt, un urs panda albinos. El a fost surprins într-o rezervație din sud-vestul Chinei. Specialiștii spun că acesta este singurul exemplar de acest gen care a apărut în sălbăticie.

01 iun. 2023, 13:47
Din ce specie este creatura uriașă care a șocat lumea. Ce spun specialiștii VIDEO

Creatura care a speriat lumea, prin dimensiunile sale, a fost surprinsă pe camerele din Rezervația Națională Wolong,  în provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei, la o altitudine de 2.000 de metri. Specialiștii spun că exemplarul de urs panda albinos ar avea aproximativ 5-6 ani și ar putea fi singurul de acest gen din lume.

Citește și Prin noi înșine. Așa încearcă Rusia să înlocuiască golurile lăsate de celebrele mărci Zara, H&M sau McDonald’s

Un cercetător de la Universitatea din Peking a susținut că acesta este primul panda albinos apărut în sălbăticie.

„Încă nu este clar dacă gena sa va fi moștenită și transmisă în mod constant la populația de panda și este nevoie de mai multe cercetări ulterioare”, a spus profesorul Li Sheng, de la universitatea din Peking.

Citește și Primele declarații de la summitului istoric: Volodimir Zelenski, Ursula von der Leyen și Charles Michel au ajuns în Republica Moldova

Uriașul urs panda albinos pare sănătos și trăiește în rezervație alături de alți 150 de panda gigantici cu blana obișnuită. În mod uzual, blana urșilor panda este albă, cu inserții negre.