Un expert militar avertizează că Phenianul va testa o rachetă lansată de pe un submarin

Fotografii recente din satelit par să indice pregătirea unui test de lansare a rachetelor balistice de pe un submarin nord-coreean, susține un expert militar.

12 aug. 2017, 07:44
Un expert militar avertizează că Phenianul va testa o rachetă lansată de pe un submarin

Joseph Bermudez, specialist în apărarea Coreei de Nord și în domeniul informațiilor, a prezentat fotografii pe site-ul internet „38 North” al Institutului SUA/Coreea al Universității Johns Hopkins. După părerea sa, fotografiile ar putea ilustra pregătirile de lansare a unei rachete balistice mare-sol (SLBM).

Ele prezintă lucrul la o rachetă experimentală pentru un submarin de tip SINPO, la șantierul naval Mayang-do, care este folosit ca bază pentru submarine. Fie se ameliorează sistemele de lansare de pe submarin, fie se dezvoltă o versiune mai avansată a unei SLBM de tip Pukguksong-1, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Lista sancţiunilor împotriva Coreii de Nord: Uniunea Europeană adaugă patru entităţi şi 9 persoane

Imaginile au fost surprinse recent de un satelit comercial și sugerează că regimul de la Phenian accelerează dezvoltarea componentei maritime a forțelor sale nucleare, a arătat Bermudez.

Racheta Pukguksong-1 a fost testată prima dată pe 24 august 2016, când a parcurs o traiectorie de 500 de km în direcția Japoniei. Ulterior, președintele nord-coreean Kim Jong-Un a afirmat că teritoriul continental al Statelor Unite poate fi lovit de pe un submarin din Pacific. Pregătirile observate acum de Bermudez s