Un EXPLORATOR şi-a riscat viaţa intrând în PORŢILE IADULUI, craterul care arde de 40 de ani VIDEO

Craterul Darvaza, din Turkmenistan, cunoscut sub numele de "Poarta Iadului", a reuşit să atragă de-a lungul timpului numeroşi temerari în preajma lui. Cu toate acestea, un singur om a avut curaj să între în interiorul lui în cei 40 de ani de existenţă.

11 mai 2015, 12:22

Expediția lui George Kourounis, finanțată parțial de National Geographic, a avut anul trecut, însă aventurile lui Kourounis au devenit cunoscute recent, după ce postul de televiziune a prezentat un episod întreg al unei emisiuni doar cu expediţia respectivă, potrivit Mirror.

Citeşte şi Misteriosul tunel antic care deschide poarta Iadului

George Kourounis a colectat mostre de sol, dorind să vadă dacă există forme de viaţă ce ar putea să supravieţuiască în astfel de medii extrem de dure şi neprimitoare.

Citeşte şi POARTA SPRE IAD a fost descoperită. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi VIDEO UIMITOR

Pregătirile pentru expediție au durat un an și jumătate. Am făcut numeroase antrenamente în defileul unui râu, multe dintre ele purtând echipamentul complet, realizat la comandă, din Kevlar, singurul material care nu s-ar fi topit din cauza temperaturilor extrem de mari din crater. Când ajungi acolo pentru prima dată, parcă ai vedea o scenă SF. Deșertul vast ți se întinde la picioare și, undeva, vezi gaura asta arzând… Căldura pe care o emană e înfiorătoare. Aerul de deasupra tremură, iar când bate vântul dinspre crater, simți cum te lovește căldura în față„, a povestit exploratorul.